Щорічна орієнтаційна зустріч для українських стипендіатів магістерських програм Еразмус Мундус в рамках Програми ЄС Еразмус+ (19.07.2024 р., онлайн)

19 липня 2024 р. Представництво Європейського Союзу в Україні провели щорічну онлайн орієнтаційну зустріч для українських стипендіатів спільних магістерських програм Еразмус Мундус в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+. Ця зустріч проводиться за ініціативи Представництва ЄС у тісній співпраці із Національним Еразмус+ офісом в Україні та Асоціацією випускників Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Association – EMA).

На зустрічі були присутні 15 учасників: переможці стипендій Еразмус Мундус конкурсу 2023 року, представники Посольств та організатори. Учасники  мали нагоду дізнатись про Програму Еразмус+, поспілкуватися між собою, отримати корисні та практичні поради щодо життя та навчання в країнах ЄС від випускників програми та представників Посольств, зоrрема Бельгії.

ПРОГРАМА заходу – завантажити.

ВІДЕОЗАПИС заходу – оновлюється.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ “Pre-departure Orientation Meeting 2024” – завантажити.

Вікторія ДАВИДОВА, Радниця з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, привітала стипендіальних програм із перемогою у конкурсах на отримання стипендій для навчання у престижних університетах Європи, висловивши побажання успіхів та впевнення, що здобуті ними знання будуть вкрай необхідними для здійснення реформ та відбудови України на шляху до європейської інтеграції після перемоги.

Світлана ШИТІКОВА та Катерина ЖДАНОВА, Національний Еразмус+ офіс в Україні, провели презентацію  щодо обов’язкових та важливих кроків у підготовці до навчання на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус. Спікери ознайомила стипендіатів із тими можливостями, які відкриваються перед ними під час навчання та після його завершення у рамках програм ЄС Еразмус+, а також з іншими можливостями фінансування академічної, міжуніверситетської та наукової діяльності. Крім того, спікер і учасники обговорили деталі щодо відкриття візи та посвідки на проживання, етапів облаштування, пакетів документи та питання виїзду студентів закордон в умовах воєнного стану в Україні.

На завершення онлайн зустрічі переможці поспілкувались з Асоціацією випускників Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Association – EMA), які на власному досвіді розповіли про історії успіху та надали рекомендації щодо якісного перебування на навчання в Європі.

Попередня Нова публікація EACEA: European Higher Education Area (EHEA) cluster meeting ...