Участь у Дні інноватора (21.02.2019, м. Київ)


21 лютого 2019 р. у Національному авіаційному університеті відбувся «День інноватора», метою якого є створення середовища для креативної спільноти та передумов для виникнення нових ідей та розробки креативних бізнес-моделей.

У заході узяли участь близько 100 учасників (студенти, викладачі, адміністрація НАУ).

З вітальним словом до учасників звернувся Ректор Володимир ІСАЄНКО, який наголосив на важливості розвитку освіти і науки в інноваційному напрямі та підкреслив, що адміністрація університету готова підтримувати та створювати необхідні умови для реалізації інноваційних ідей студентства. Директор Інституту новітніх технологій та лідерства НАУ Катерина БАБІКОВА повідомила, що в університеті започатковується проект розвитку інноваційного підприємництва серед студентів.

Спікерами стали: голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Мінекономрозвитку Володимир СТАВНЮК; керівник експертної групи з питань комунікацій та стратегічного планування Директорату інновацій та трансферу технологій МОН України Віталій ЧЕРНЮК; голова правління аерокосмічного об’єднання «Сузір’я» Олег ПЕТРОВ; керівник центру підтримки технологій та інновацій (TISK) Данило ЦЬВОК; керівник служби неавіаційної діяльності Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Дмитро ТИСЯЧНИЙ, директор ТОВ «MTI» Борис БЕЛЯНСЬКИЙ та директор по просуванню HUB 4.0 Ярослав БАТІЄВ. Менеджер Національного Еразмус+ офісу Вероніка ТКАЧЕНКО презентувала можливості Програми ЄС Еразмус+ (КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти, Жан Моне, КА2: Розвиток потенціалу молоді).

Також своїми стартап-досвідом поділились відомі винахідники та інноватори: Сергій СКАЛЬКО – військовий льотчик, пілот-інструктор, член збірної України з повітроплавального спорту, рекордсмен України, директор школи пілотів «Київське повітроплавальне суспільство»; Юрій ЯКОВЛЄВ – головний конструктор українського підприємства-виробника надлегких літаків «Аеропракт»; Сергій МАЛИК – засновник і президент Київського міського автомотоклубу, дворазовий майстер спорту СРСР, майстер спорту України з кільцевих перегонів; Геннадій ЛИСЮК – доцент кафедри містобудування КНУБА, сертифікований архітектор, спеціаліст по проектуванню систем транспорту у складі генеральних планів міст, схем планування, детальних планів територій.

На Дні інноватора презентовано Виставку інноваційних розробок студентів та молодих науковців університету в авіаційно-космічних сферах, які в процесі реалізації зможуть стати національними та глобальними інноваційними проектами.

Підготовлено за матеріалами: https://nau.edu.ua/ua/news/2019/2/den-innovatora-v-nau.html 

Попередня Презентація Звіту про виконання Угоди про асоціацію між Україною та ...