Участь у фінальній конференції проєкту LOTUS “Leadership and Organisation for Teaching and Learning at European Universities” (28-29.08.2022, Брюссель)

28-29 серпня 2022 року команда НЕО в Україні приєдналася до Підсумкової конференції проекту LOTUS «Leadership and Organisation for Teaching and Learning at European Universities».

Проєкт мав на меті сприяти розбудові потенціалу та управлінню стратегічними змінами для навчання та викладання у ЗВО Європи, а також продемонструвати потенціал різних учасників (включно із ЗВО, міністерствами, національними агентствами, університетами, асоціаціями, спілками студентів і співробітників тощо) для підтримки трансформації та інновацій у навчанні та викладанні.

Протягом першого дня було обговорено тему лідерства у навчанні та викладанні, а також конкретні сучасні виклики у навчанні та викладанні. Під час другого дня заходу учасники мали змогу ознайомитись з ключовими повідомленнями, розробленими іншими учасниками протягом попереднього дня. Захід завершився дискусією, під час якої було розглянуто шляхи імплементації результатів проєкту LOTUS  у покращення навчання та викладання.

Світлана ШИТІКОВА, координатор НЕО в Україні, долучилася до пленарних дискусій та паралельних сесій, організованих в межах заходу, та висвітлила поточний стан української освіти, підтримку в межах Програми Еразмус+ та співпрацю з партнерами з ЄС, а також наголосила на важливості підтримки українських ЗВО під час війни та періоду відновлення.

Попередня Участь у EU Study days in Ukraine (28.08.2022, онлайн)