Участь у координаційній зустрічі міжнародних донорів

26 квітня 2016 року представник Національного Еразмус+ офісу в Україні взяв участь у зустрічі міжнародних донорів щодо обговорення досягнень, нагальних завдань та першочергових планів щодо реформування та розвитку системи освіти в Україні. Зустріч відбулась у Посольстві Чеської Республіки за участю представників Представництва ЄС в Україні, посольств Великобританії, Німеччини, Франції, Туреччини, Польщі, Ізраїлю, Агенції США з міжнародного розвитку (USAID), Німецької служби академічних обмінів (DAAD), Програми імені Фулбрайта, проекту PISA (Programme for International Student Assessment), Майкрософт Україна та інш.

Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух зазначив, що реформування української системи освіти є одним із важливих напрямів підтримки Чеської Республіки Україні. Іван Почух запевнив, що Посольство Чехії і надалі виступатиме координатором міжнародних організацій для допомоги Міністерству освіти і науки в реалізації реформ.

Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун та заступник Міністра Павло Хобзей подякували представникам іноземних країн та міжнародних організацій, що надають Міністерству технічну та експертну допомогу з питань освіти і науки. Вони поінформували присутніх про перебіг, виклики та перспективи реформування вищої освіти та презентували реформу нової української школи.

Перший заступник Міністра освіти і науки ознайомила міжнародних партнерів із завданнями Міністерства на 100 днів.

Окрім того, організатори заходу надали можливість проректору з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків з Донецького національного університету (м. Вінниця) Тетяні Орєховій ознайомити присутніх із станом організації навчального процесу та першочергових потреб у переміщених вищих навчальних закладах Донецької та Луганської областей.

Більше інформації щодо заходу можна дізнатись на сайті Міністерства освіти і науки України.

Попередня Запис он-лайн трансляції - Всеукраїнський науково-практичний семінар “Актуальні питання навчання ...