Участь у круглому столі «Системний вплив міжнародних проєктів на розвиток університету та вищої освіти України: від Темпусу до Еразмус+ та Альянсів Європейських Університетів» (12.10.2023, м. Суми)

12 жовтня 2023 року команда Національного Еразмус+ офісу взяла участь у кругломі столі на тему: «Системний вплив міжнародних проєктів на розвиток університету та вищої освіти України: від Темпусу до Еразмус+ та Альянсів Європейських Університетів». Круглий стіл відбувся з нагоди 75-річчя заснування Сумського державного університету та в межах #ErasmusDays 2023 в Україні.

Метою заходу було узагальнення і поширення успішного багаторічного досвіду університету з реалізації міжнародних проєктів, визначення перспективних тематик і програм для майбутніх грантів.

Учасниками круглого столу стали близько 70 науковців, серед яких більшість – керівники міжнародних проєктів різних категорій.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись Анатолій ЧОРНОУС, проректор з наукової роботи, Костянтин КИРИЧЕНКО, помічник ректора з міжнародної діяльності, начальник управління міжнародного співробітництва, та Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Спікери заходу під час 3-х панельних сесій представили свої напрацювання за проєктами напрямів «Розвиток потенціалу вищої освіти», а також поділилися досвідом в реалізації проєктів напрямів «Міжнародна кредитна мобільність» та «Жан Моне». У межах останнього СумДУ отримав рекордну кількість проєктів в Україні 4 роки поспіль.

Під час круглого столу Світлана ШИТІКОВА презентувала можливості програми ЄС Еразмус+ для українських ЗВО на період 2024-2027 рік, а також нові спеціальні інструменти ЄС з підтримки української освіти і науки.

У заході також взяли участь і почесні партнери СумДУ. Зокрема, Девід КВІН, професор Інституту мистецького дизайну та технологій з м. Дублін (Ірландія), окреслив потужний досвід співпраці й цілу екосистему спільних проєктів з СумДУ, починаючи від програми Темпус до впровадження проєктів в рамках програми Еразмус+, зокрема, що стосуються модернізації освітніх програм згідно європейських стандартів, впровадження імерсивних технологій, а також обміну кращими практиками організації освітньої та наукової діяльності в найбільш затребуваних галузях.

Даний захід став дієвою платформою для поширення кращих практик проєктного менеджменту та формування міждисциплінарних команд науковців для підготовки проєктів з найбільш актуальних тематик для університету, регіону й України.

Підготовлено за матеріалами СумДУ.

Попередня Презентація проєкту «Підтримка ЄС у розвитку вищої освіти в Україні ...