Участь у Серпневій конференції МОН (25.08.2023, м. Київ)

25 серпня 2023 року Національний Еразмус+ офіс в Україні долучився до Серпневої конференції Міністерства освіти та науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Участь у заході узяли освітяни з різних напрямів — дошкілля, школи, профтехів та післядипломної освіти.

На головній сцені міністр освіти і науки Оксен ЛІСОВИЙ та віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло ФЕДОРОВ розповіли, якою буде освіта і наука майбутнього в Україні:

  • про безпеку дітей і вчителів як пріоритет;
  • про інклюзивні і дружні простори освітніх закладів з оновленим змістом і сенсами;
  • про особистість в центрі системи освіти — креативну, вільну, здатну себе реалізувати та стати частиною громадянського суспільства.

Координатор НЕО в Україні Світлана ШИТІКОВА долучилась до заходу, під час якого було обговорено майбутнє української освіти, виклики та способи їхнього подолання, відновлення і відбудову, рестарт «Нової української школи», коледжі майбутнього та діджиталізацію. Виступи спікерів були присвячені новим викликам та можливостям НУШ, штучному інтелекту в освіті, психоемоційному здоров’ю викладачів, а також цифровізації освіти в Україні. Спікер активно взяла участь у дискусіях щодо відбудови України та важливості співпраці в межах Програми ЄС Еразмус+.

МАТЕРІАЛИ заходу.

Інформація на сайті МОН України

 

Попередня Круглий стіл «Розвиток освітніх програм для підготовки педагогів на основі ...