Вебінар “Higher Education Leadership for Democracy, Sustainability and Social Justice” (25.01.2024 р., онлайн)

25 січня 2024 р. команда Національного Еразмус+ офісу в Україні взяла участь у вебінарі “Higher Education Leadership for Democracy, Sustainability and Social Justice”, організований Радою Європи (Council of Europe) як частина їх серії публікацій у сфері вищої освіти. Цей вебінар відзначив запуск книги “Higher Education Leadership for Democracy, Sustainability and Social Justice”, яка є 26-м томом цієї серії.

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні, долучилася до участі в заході для поширення тематичної інформації серед закладів вищої освіти з питань лідерства у вищій освіті, університетської автономії тощо в межах програми Еразмус+. Представник НЕО в Україні також наголосила на важливості міжнародної співпраці та обміну досвідом у рамках Програми Еразмус+.

Книга, яка була результатом форуму, збирає розділи авторів з Європи, США, Латинської Америки, Австралії та Південної Африки. Автори погоджуються і разом стверджують, що вища освіта повинна впливати на розвиток установок, цінностей та навичок, які індивіди використовують для формування суспільств. Вища освіта має ключову роль сьогодні та завтра як лідер суспільства, і це лідерство буде народжене кроками, зробленими всередині спільноти вищої освіти для загального блага.

Цей вебінар відзначив запуск цієї важливої публікації; автори представили свої точки зору, а також відбулася дискусія з учасниками. Книга доступна у вільному доступі за посиланням.

Вітальні слова:

  • Matjaž Gruden, директор з питань демократичної участі в Раді Європи.
  • Ira Harkavy, директор-засновник Центру громадських партнерств ім. Неттера в Університеті Пенсильванії; голова Міжнародного консорціуму з питань вищої освіти, громадянської відповідальності та демократії.
  • Hilligje van’t Land, Генеральний секретар Міжнародної асоціації університетів (IAU).

Спікери:

  • Ahmed Bawa, професор Йоганнесбурзького університету та колишній генеральний директор Університетів Південної Африки.
  • Renée T. White, проректор та виконавчий віце-президент з академічних питань Нової школи в Нью-Йорку, професор соціології.
  • Marcelo Knobel, колишній 12-й ректор Університету Кампінас (Unicamp) у Бразилії, де він є професором фізики.
  • Martina Darmanin, колишній президент Європейського студентського союзу (ESU) (2021-22).
  • Ronaldo Munck, професор соціології та директор Центру залучених досліджень Дублінського міського університету, Ірландія, а також запрошений професор Університету Буенос-Айреса, Аргентина.

Модератор:

  • Irina Geantă, Manager, збір інформації та кураторка кращих практик цифрової освіти, центр цифрової освіти Європейської Комісії та асистентка редакції видання, що запускається.
Попередня Перша частина стартової зустрічі проєкту «Відкрита наука для української системи ...