ВІЙНА РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ: УКРАЇНСЬКІ СТУДЕНТИ В ЄС

Між 2007 і 2014 роками чисельність українських студентів за кордоном збільшилась з 25 000 до майже 50 000 осіб, а у 2019 році вона зросла ще на 54% до приблизно 78 000 осіб.

У 2019 році близько 49 000 українських студентів відвідували різні вищі навчальні заклади по всьому ЄС. Це означає, що приблизно 60% з 78 000 українців, які навчалися за кордоном по всьому світу в 2019 році, обрали навчання в ЄС.

Після вторгнення Росії в Україну Комісар Марія Габріель 2 березня 2022 року оголосила, що Комісія забезпечить максимальну гнучкість у впровадженні проєктів Еразмус+ за участю українських студентів і працівників закладів вищої освіти України.

Як війна Росії вплинула на студентів – в огляді Дослідницької служби Європарламенту.

Джерело – t.me/EuropeanParliament_UA

Довідково: про виняткові заходи щодо впровадження проєктів Програми ЄС Еразмус+ з мобільності у сферах освіти та молоді:

  • Інформація про особливості підтримки ЄС України в межах Програми ЄС Еразмус+ у період війни (на порталі Національного агентства Еразмус+ Франції – французькою та англійською мовами) – за посиланням тут.
  • Виняткові заходи для українців в межах проєктів з міжнародної академічної мобільності у сфері вищої освіти (українською мовою) – у документі тут.
  • Виняткові заходи для українців в межах проєктів з міжнародної навчальної мобільності у сферах шкільної освіти, освіти дорослих та VET (укр.мовою) – за посиланням тут.
  • Виняткові заходи для українців в межах проєктів навчальної мобільності молоді та Європейського корпусу солідарності (укр.мовою) – за посиланням тут.
  • Щодо виняткових заходів у сфері молоді можна дізнатись на порталі SALTO – Youth – за посиланням тут.

Запрошуємо ознайомитись з можливостями мобільності студентів під час війни: за посиланням тут.

Команда НЕО в Україні на постійному зв’язку для допомоги, запрошуємо звертатись!

Попередня Участь у фінальній конференції проєкту LOTUS “Leadership and Organisation for ...