Візит Директора Національного Агентства Португалії в Україну (19-21.06.2023 р., Київ-Житомир-Львів)

Протягом 19-21 червня 2023 р. в межах місії в Україну директор Національного Агентства Еразмус+ в Португалії з питань молоді та спорту Луїз АЛЬВЕС за підтримки Національного Еразмус+ офісу в Україні провів ряд зустрічей та круглих столів з метою особисто зустрітись з представниками Міністерства молоді та спорту України, обговорити ключові стратегічні кроки в межах нових конкурсів з розвитку потенціалу молоді та спорту на 2024 р., а також поспілкуватись з потенційними організаціями-учасниками, їх потребами та викликами на час війни.

19 червня 2023 р.  директор Національного Агентства Еразмус+ в Португалії з питань молоді та спорту Луїз АЛЬВЕС та Катерина ЖДАНОВА, менеджер НЕО в Україні провели робочий день в м. Київ та провели зустріч з представниками Міністерства молоді та спорту України, Київської обласної адміністрації та круглий стіл.

В першій половині дня відбувалась зустріч з паном Андрієм ЧЕСНОКОВИМ, Заступником Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції. Під час зустрічі було обговорено молодіжну політику та пріоритети Міністерства на час війни, а також можливості співпраці з португальськими та європейськими організаціями у сфері молоді в межах конкурсу 2024 р.

Після зустрічі Андрій ЧЕСНОКОВ, Луїз АЛЬВЕС та Катерина ЖДАНОВА приєднались до круглого столу «Ключові виклики, стейкхолдери та бенефіціари, які працюють у молодіжному секторі в Україні, та ідеї для проєктів співпраці в рамках Програми ЄС Еразмус+», що об’єднав понад 15 представників різни молодіжних ГО міста Києва. Під час заходу учасники представили свої ідеї для спільних з європейськими та португальськими колегами проєктів, підкресливши локальні виклики та пріоритети співпраці. Андрій ЧЕСНОКОВ повідомив, про домовленості щодо розширення можливостей із подання заявок на гранти для вітчизняних організацій, досягнуту у ході нещодавньої зустрічі Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта та Віцепрезидента Європейської Комісії Маргарітіса Схінаса.

В другій половині дня Луїз АЛЬВЕС та Катерина ЖДАНОВА провели зустріч у Київській ОВА та обговорили можливості міжнародної співпраці у сфері молоді та спорту. У заході взяли участь 9 представників, зокрема заступники начальника КОВА Жанна ОСИПЕНКО, Михайло ЄМЕЦЬ, а також представники структурних підрозділів обласної адміністрації. Сторони домовилися про активну співпрацю в подальшому та участь у конкурсах для одержання молодіжних грантів.

Наприкінці першого дня місії Луїз АЛЬВЕС та Катерина ЖДАНОВА відвідали Національну музичну академію України імені П.І. Чайковського, зустрівшись з керівником відділу міжнародних зв’язків Богданом РУМЯНЦЕВИМ та обговоривши потенційні спільні проєкти для молоді.

Додатково, перебуваючи в місті Києві, пан Луїз АЛЬВЕС вийшов в прямий ефір португальського телеканалу, розповівши про свій візит в Україну.

20 червня 2023 р. в рамках місії було відвідано та проведено ряд зустрічей в місті Житомир, зокрема зустріч з представниками Житомирської міської ради та громадським сектором у сфері молоді та спорту міста.

Луїз АЛЬВЕС та Катерина ЖДАНОВА зустрілись з Світланою Ольшанською, Першою заступницею Житомирського міського голови та обговорили напрямки підтримки, обмін досвідом як між молоддю, так і між фахівцями, які працюють з молоддю, а також дізнались про молодіжну політику, стан діяльності роботи з молоддю та молодіжними працівниками, та локальні ініціативи та проєкти міськради.

В перерву між зустрічами Луїз АЛЬВЕС дав інтерв’ю для португальського радіо, представивши заплановані зустрічі, очікувані результати та запросивши всіх бажаючих приєднатись до спільного заходу.

В другій половині дня Луїз АЛЬВЕС та Катерина ЖДАНОВА приєднались до круглого столу «Ключові виклики, стейкхолдери та бенефіціари, які працюють у молодіжному секторі в Україні, та ідеї для проєктів співпраці в рамках Програми ЄС Еразмус+», що об’єднав близько 50 представників різних молодіжних ГО міста Житомира. Захід ставив на меті зустрітися з молодіжним активом Житомирської громади, щоб почути потенційні ідеї громадських організацій,  закладів вищої та загальної середньої освіти, Агенції розвитку міста та молодіжних центрів.

Останній день місії в Україні пан Луїз АЛЬВЕС спільно з Веронікою ТКАЧЕНКО, менеджер НЕО в Україні, провели у місті Львові. На початку дня відбулась зустріч з Ректором Українського католицького університету Тарасом ДОБКО, до якої обговорити співпрацю за подальші спільні проєкти для молоді університету приєднались Іванна МОГИЛЯК, Декан по роботі зі студентами; Дмитро НАКОНЕЧНИЙ, продекан зі студентської роботи; Ольга ТОМКІВ, керівник проєктів з міжнародного співробітництва; Орест ЦЕБЕНКО, керівник Лабораторії волонтерства УКУ.

Потім, Луїз АЛЬВЕС спільно з Веронікою ТКАЧЕНКО, приєднались до зустрічі з представниками ГО «СпівДія», обговоривши співпрацю португальців та волонтерської P2P-платформи, що обʼєднує зусилля волонтерів, бізнесу та держави.

Наприкінці дня, Луїз АЛЬВЕС та Вероніка ТКАЧЕНКО зустрілись з представниками Львівської міської адміністрації та обговорили молодіжну політику міста, сучасний стан та роботу молодіжних працівників та молодіжних організацій, а також виклики та можливості співпраці  сфері молоді та спорту.

 

За матеріалами КОДА

За матеріалами вебпорталу Міністерства молоді та спорту України.

За матеріалами Житомирської міської ради

За матеріалами Житомирської міської ради

Попередня European Commission proposes €50 billion facility for Ukraine for the ...