Wrocław Meeting of the project University Teachers’ Certification Centres: Innovative Approach to Promotion Teaching Excellence (Utterly) (4-6.12.2023 р., онлайн/офлайн)

4-6 грудня 2023 р., команда Національного Еразмус+ офісу в Україні приєдналася до зустрічі в рамках реалізації проєкту Erasmus+ KA2 “University Teachers’ Certification Centres: Innovative Approach to Promotion Teaching Excellence” (Utterly), що відбувся на базі університету «Вроцлавська Політехніка» (м. Вроцлав, Польща).

ПРОГРАМА зустрічі

У перший день зустрічі учасників проєкту привітали заступник Міністра освіти і науки України, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти Еразмус+ (HERE team) Михайло ВИННИЦЬКИЙ, координатор проєкту UTTERLY, проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації ЛНУ імені Івана Франка Віталій КУХАРСЬКИЙ, представник від Вроцлавського університету Маріуш МАЗУРКЕВИЧ (Польща), координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА, представниця Університету Вітовта Великого Аста РАУПЕЛІЄН (Литва), представник Байройтського університету Ніколай ТОЙФЕЛЬ (Німеччина) і представник Університету Версаль-Сен-Кантен-ан-Івлін Ян БОРМ (Франція).

Світлана ШИТІКОВА у своєму вітальному слові звернула увагу на важливість поширення інформації про результати проєкту та взаємодію і синергію з іншими проєктами та програмами.

Основною частиною зустрічі стала презентація результатів проєкту представниками всіх університетів-учасників проєктного консорціуму. Начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків доцентка Ірина Когут представила результати імплементації проєкту UTTERLY в ПНПУ імені В. Г. Короленка. Вона відзначила, що проєкт справив значний вплив на процеси інтернаціоналізації університету та поширення ідей, цінностей, концепції педагогічної майстерності, досконалості викладання та професійного розвитку викладачів університету. 

Під час другого та третього днів зустрічі учасники презентували курси, розміщені на платформі UTTERLY, за допомогою яких викладачі можуть підвищити свою кваліфікацію, отримати нові знання та вдосконалити навички викладання. Обговорили особливості внутрішніх та зовнішніх процедур забезпечення якості курсів та сталості проєкту після його завершення. Європейські партнери з Литви, Польщі, Німеччини та Франції поділилися своїм досвідом задля сприяння розвитку та інтернаціоналізації українських університетів. Партнери окреслили наступні кроки та стратегії подальшої співпраці та розвитку. Було відзначено, що проєкт відкрив шлях до нових можливостей співпраці між країнами задля покращення якості освіти. Учасники висловили впевненість, що імплементація отриманого досвіду та знань у їхній подальшій діяльності сприятиме зміцненню співпраці та досягненню нових висот в освіті та міжнародних відносинах. Зустріч завершилася висловленням глибокої вдячності всім учасникам за активну участь та внесок у розвиток цього важливого проєкту.

Підготовлено з використанням матеріалів Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Попередня Щорічна міжнародна конференція Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ...