Єврокомісія посилює співпрацю та підтримку у сфері освіти та охорони здоров’я

Сьогодні в Києві віце-президент з питань просування європейського способу життя Маргарітіс СХІНАС підписав дві домовленості про співпрацю з Україною від імені Європейської комісії в контексті підтримки України з боку ЄС, оскільки країна продовжує боротьбу з наслідками неспровокованої та невиправданої загарбницької російської війни.

Посилення співпраці в галузі освіти

В результаті зустрічі з міністром освіти і науки України , Віце-президент СХІНАС та Міністр Оксен ЛІСОВИЙ пільно підписали Угоду про співпрацю в галузі освіти між Європейською Комісією та Міністерством освіти і науки України. Обидві сторони домовилися зміцнювати та розвивати співпрацю й діалог у цій сфері.

Завдяки цій домовленості Єврокомісія вкотре підтвердила постійне запрошення органів влади України брати участь у робочих групах та заходах з обміну досвідом під егідою Стратегічної рамки європейського освітнього простору (Стратегії європейського співробітництва у галузі освіти і навчання). Це дозволить Україні ще ґрунтовніше наблизитися до нормативно-правової бази ЄС у сфері освіти та, серед іншого, сприяти взаємному визнанню академічних кваліфікацій. Європейська комісія також надала можливість для Міністерства освіти і науки України брати участь у мережі Eurydice для глибшого розуміння відповідних систем освіти та співпраці в цій царині.

Віце-президент Скінас закликав українців повною мірою скористатися можливостями, які пропонує програма Erasmus+, від посилення співпраці між закладами освіти до використання потенціалу освітніх онлайн-платформ Єврокомісії, зокрема eTwinning, онлайн-спільноти європейських педагогів та освітян. Європейська комісія також привітала подальші зусилля України щодо заохочення до навчання в державах-членах ЄС.

Крім того, сьогодні віце-президент оголосив про продовження участі України у флагманській програмі Євросоюзу Erasmus+. Єврокомісія відкриває можливість для українських організацій брати участь – починаючи з 2024 року – в проєктах з розвитку потенціалу міжнародного співробітництва в рамках Erasmus+ Capacity Building Actions у сфері молоді та спорту.

Дивіться більше деталей та іншу інформацію на вебпорталі Представництва ЄС в Україні

Попередня Розширюємо співпрацю в сферах освіти, молоді та спорту в межах ...