Зустріч з командами проєктів Еразмус+ Українського державного університету науки і технологій (3.05.2024 р., м. Дніпро)

3 травня 2024 року Український державний університет науки і технологій мав честь вітати Координаторку Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлану ШИТІКОВУ.

Український державний університету науки і технологій, створеного на базі Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна та Національної металургійної академії України.  Він став правонаступником та активно долучився до впровадження проєктів Програми ЄС Еразмус+.

Під час візиту пані Шитікова провела розширену зустріч з керівництвом Університету: в.о. ректора професором Костянтином СУХИМ, в.о. директора ННІ “Придніпровська державна академія будівництва та архітектури” професором Владиславом ДАНІШЕВСЬКИМ, представниками міжнародного офісу та колективами виконавців Еразмус+ проєктів.

У центрі уваги зустрічі були:

  • Перспективні напрями програми Еразмус+: обговорення стратегії розвитку співпраці УДУНТ з програмою, визначення пріоритетних напрямків та можливостей для участі в міжнародних проєктах.
  • Виклики та шляхи їх подолання: спільне аналізування проблем, з якими стикаються керівництво та учасники програми Еразмус+, пошук ефективних рішень та вдосконалення процедур.
  • Підвищення обізнаності та мотивації: обговорення заходів з інформування студентів, аспірантів та викладачів про можливості програми Еразмус+, стимулювання їхньої участі в міжнародній проєктній діяльності.
  • Синергія та командна робота: наголос на важливості співпраці між УДУНТ та іншими університетами України для успішної реалізації Еразмус+ проєктів.

Світлана ШИТІКОВА підкреслила:

  • Важливість партнерської підтримки: “Робота в синергії з іншими університетами України є просто неоціненною”.
  • Необхідність ефективної комунікації: “Важливо, щоб інформація про програму Еразмус+ була доступною та зрозумілою для всіх потенційних учасників”.
  • Готовність Національного Еразмус+ офісу до співпраці: “Ми завжди відкриті до діалогу та готові допомогти університетам у реалізації їхніх міжнародних проєктів”.

Під час зустрічі обговорили особливості впровадження проєктів, ключові кроки для зміни назви закладу та особливостей правонаступництва. Під час дискусій знайшли рішення ключових викликів під час воєнного стану. Команди поточних проєктів поділились напрацюваннями та успішними практиками проєктів.

Візит Світлани ШИТІКОВОЇ став знаковою подією для УДУНТ. Зустріч дала можливість Університету поглибити розуміння програми Еразмус+, налагодити тіснішу співпрацю з Національним Еразмус+ офісом та розробити стратегію для подальшого розвитку міжнародної проєктної діяльності.

Упевнені, що завдяки спільним зусиллям УДУНТ зможе досягти нових вершин у міжнародній співпраці та реалізувати амбітні освітні проєкти за програмою Еразмус+!

За матеріалами деталей зустрічі на сайті університету

Попередня Еразмус+ та Дні Європи в Україні 2024