ERASMUS+ Programme Guide/ Керівництво до Програми ЄС Еразмус+ вже є українською мовою!


Запрошуємо ознайомитись з Програмою Еразмус+, умовами і правилами, рекомендаціями щодо подання проектних заявок, процедури реєстрації на порталі учасників та іншою детальною інформацією в Керівництві до Програми Еразмус+ українською мовою:

Керівництво до Програми Еразмус+/ Erasmus+ Programme Guide 2017 р. (версія2 (2017):20.01.2017) – (переклад українською мовою)

Нова 2 версія Керівництва до програми Еразмус+/ Erasmus+ Programme Guide 2018  р. (версія 2 (2018):15.12.2017) (переклад українською мовою)

Керівництво до програми є інструментом для всіх, хто хотів би отримати детальну інформацію про програму Еразмус+.

Національні і регіональні пріоритети конкурсу 2018 р. напряму Розвиток потенціалу вищої освіти розміщено на сайті Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури за посиланням: https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/capacity-building-higher-education-2018_en

Оновлений щорічний робочий план Програми ЄС Еразмус+ окреслює структуру, фінансування та деталі конкурсів Програми на 2018 р.

Керівництво до програми адресоване головним чином тим, хто бажає стати:

· організацією-учасницею програми: маються на увазі такі організації, установи, органи влади, що можуть брати участь у конкурсах за різними напрямами програми;

· учасником: маються на увазі такі індивідуальні особи (студенти – бакалаври, магістри, PhD, практиканти, стажери, учні, дорослі слухачі, молодь, волонтери або професори, викладачі, працівники закладів освіти, тренери, молодіжні працівники, фахівці в сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту тощо), які беруть участь у заходах, що проводитимуть організації-учасниці програми.

Керівництво до програми складається з трьох основних частин:

Частина А надає загальні відомості про програму. Вони містять інформацію про цілі, пріоритети та основні особливості програми, про країни-учасниці (країни-члени і країни-партнери), виконавців і загальний доступний бюджет. Ця частина адресована тим, хто хоче отримати загальну інформацію про масштаби та структуру програми.

Частина B надає інформацію про напрями і види діяльності програми, які розглядаються у Керівництві до програми. Ця частина в основному адресована тим, хто зацікавлений отримати додаткову детальну інформацію про типи проектів, які підтримує програма. Інформація, представлена в цій частині, більш детально викладена в Додатку І до Керівництва до програми.

Частина C надає детальну інформацію про процедури подання проектної заявки на грант та відбору проектів, а також фінансові та адміністративні положення, пов’язані з присудженням гранту програми Еразмус+. Цей розділ адресований всім тим, хто має намір готувати і подавати проектну заявку в рамках конкурсів програми Еразмус+.

Крім того, дане Керівництво включає наступні додатки:

· Додаток I: Особливі правила та інформація, що стосуються різних напрямів діяльності, що розглядаються в цьому Керівництві до програми

· Додаток II: Інструкції для бенефіціарів щодо розповсюдження інформації про проекти та використання результатів

· Додаток III: Глосарій основних термінів, які використовуються в цьому Керівництві

· Додаток IV: Корисні посилання та контактна інформація

Керівництво до Програми Еразмус+ мовою оригіналу є за посиланням: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/sites/erasmusplus/files/files/resources/erasmus-plus-programme-guide_en.pdf

Запрошуємо до співпраці!

Попередня Презентація Програми Еразмус+ в рамках Фестивалю освітнього лідерства "CLEVER" (23.09.17, ...