Матеріали заходу «Гранти для проектів міжнародної співпраці: конкурси і рекомендації для успіху» (5.11.18, м. Київ)


5 листопада 2018 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка в рамках Міжнародного інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ провели захід «Гранти для проектів міжнародної співпраці: конкурси і рекомендації для успіху». Заходи в рамках Інформаційного тижня організовано спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України у тісній співпраці з Національними Агентствами Еразмус+ Європи, Національними Еразмус+ офісами країн-партнерів. В заході взяло участь понад 260 представників закладів вищої освіти, міжнародних відділів, інших організацій (наукових установ, державні та приватні організації, громадських організацій та сфери бізнесу). з різних міст України.

У вітальному слові Фредерік КУНЕ, Перший секретар, Керівник відділу регіонального та місцевого розвитку, соціальної політики, культури та громадянського суспільства, Представництво Європейського Союзу в Україні звернув увагу учасників на важливості впроваджених проектів Еразмус+ за всіма напрямами. Спікер наголосив на додатковому вікні фінансування проектів Еразмус+ саме для України та розповів про розподіл коштів між потенційними проектами КА1: Академічна мобільність, КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти та Жан Моне, заохотивши новачків до участі в конкурсах Еразмус+ 2019-2020 рр.

Під час відкриття заходу, до учасників звернулись також пан Сільвен РІГОЛЕ, Аташе з питань наукового та університетського співробітництва, Посольство Франції в Україні та Петро БЕХ, Проректор з науково-педагогічної роботи, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Юрій РАШКЕВИЧ, Заступник Міністра освіти і науки України, у вітальному слові зосередив увагу на участі Міністерства у впровадженні Програми ЄС Еразмус+ на державному рівні та анонсував оновлені національні пріоритети для проектів Еразмус+ напряму КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти на конкурси 2019-2020 рр. Під час презентацій, Юрій РАШКЕВИЧ власне презентував національні пріоритети у сфері вищої освіти. Спікер окреслив реформаційні процеси у сфері вищої освіти з метою наближення до Європейського простору ВО, зокрема: забезпечення якості освітніх процесів, впровадження інструментів Болонського процесу, розширення акторів у процеси врядування у вищій освіті. Відповідно, Юрій Рашкевич наголосив на важливості впровадження проектів Еразмус+ (Академічна мобільність, Розвиток потенціалу ВО, Жан Моне), що стають невід’ємними інструментами на шляху до інтернаціоналізації українських закладів вищої освіти.

У своїй презентації Світлана ШИТІКОВА, Координатор проекту ЄС «Національний Еразмус+ офіс в Україні» (НЕО в Україні), присвятила увагу новим конкурсам 20198 року, міжнародному виміру та новаціям. Пані спікер надала практичні рекомендації щодо пошуку та активного залучення європейських партнерів до співпраці в рамках Еразмус+. У відповідності до правил Програми, для всіх присутніх Світлана ШИТІКОВА презентувала Базу проектів Еразмус+ в Україні з метою уникнення дублювання проектних заявок з існуючими проектами та розбудови синергії з проектами розвитку потенціалу ВО.

До заходу також приєднались представники українських ЗВО – Любов ЗІНЮК, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Костянтин КИРИЧЕНКО, Сумський державний університет, що мають успішний досвід впровадження проектів Еразмус+ на базі своїх університетів в рамках українського законодавства. Головна мета презентацій полягала у наданні практичних інструкцій та презентації власного досвіду успішних заявок.

Під час заходу, для зацікавлених у впровадженні проектів зі сфери молоді, Світлана ШИТІКОВА під час другої презентації розкрила сутність та особливості проектних заявок на напрями КА2: Стратегічні партнерства, альянси знань, розвиток потенціалу у сфері молоді. Задля залучення ширшої спільноти до таких проектів, Наталя МОРЗЕ, Київський університет імені Бориса Грінченка, провела презентація власного досвіду таких проектів в університеті.

ФОТО для завантаження (Наталя Мацибок-Стародуб, Центр комунікацій КНУ)

ПРОГРАМА МІЖНАРОДНОГО ТИЖНЯ (англ)

ПРОГРАМА МІЖНАРОДНОГО ТИЖНЯ (укр) 

ЩО НОВОГО В КОНКУРСАХ 2019 Р. – коротко

ЗАГАЛЬНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ всіх напрямів програми (укр.мовою)

Як зареєструвати організацію та подати проектну заявку (укр. мовою)

Презентація МОН в Україні – ПРІОРИТЕТИ

Презентація НЕО в Україні (С.Шитікова) – ПРО НОВІ КОНКУРСИ ТА НАПРЯМИ КА2

Відео-запис “Як готувати успішну проектну заявку на Розвиток потенціалу вищої освіти” 

Презентація досвіду українських університетівСумський державний університет і Прикарпацький національний університет імені Василя СтефаникаКиївський університет імені Бориса Грінченка

 

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро дякує всім учасникам за інтерес та готовність імплементувати проекти Еразмус+ у сфері вищої освіти та молоді!

Попередня Міжнародний інформаційний тиждень Програми ЄС Еразмус+, 5-9 листопада 2018 р., ...