Скайп-презентація в рамках Міжнародної конференції «Європейські уроки аграрної політики для України» (16.05.19, Київ-Житомир)


16 травня 2019 р. Житомирський національний агроекологічний університет провів міжнародну конференцію «Європейські уроки аграрної політики для України». Захід відбувся в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ модуль Жан Моне «Аграрна політика ЄС» № 574608-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE.

Мета конференції: обмін ідеями, досвідом, знаннями, навичками з аграрної політики між основними агентами змін в процесі адаптації до найкращих сучасних європейських практик у сільському господарстві в умовах євроінтеграційної перспективи України.
Захід відвідало понад 100 аспірантів, викладачів, науковців, державних службовців та членів громадських організацій, підприємців та працівників аграрного сектора економіки, лідерів та членів сільських громад.

Відкриваючи конференцію, Володимир Ширма відмітив: «Символічно, що підведення підсумків нашої конференції відбуваються напередодні Дня Європи в Україні. Це ще раз доводить, що Україна – це Європа». Голова обласної ради наголосив на важливості даного проекту для університету, викладачів, студентів, який дає можливість розвивати свій потенціал, підвищувати кваліфікацію, удосконалювати професійну підготовку.

До заходу через скайп-зв’язок приєдналась менеджер НЕО в Україні – Катерина Жданова. У своїй презентації спікер зосередила увагу на можливостях співпраці різних організацій в рамках Еразмус+ у сферах освіти та молоді. Зокрема велику увагу було зосереджено на можливостях обмінів студентів та працівників ЗВО, а також проходження виробничої практики та стажування; проектах співпраці з розвитку потенціалу вищої освіти та молоді шляхом залучення потенційних партнерів ро нових консорціумів, тощо.

В результаті заходу, підвищено обізнаність учасників щодо можливостей Програми Еразмус+ в конкурсах 2019-2020 рр., надано практичні рекомендації щодо умов та підготовчих етапів до відповідних конкурсів, пошуку партнерів та підготовки документів, а також розповсюджено корисні ресурси щодо можливостей Програми.

Інформація на сайті організаторів за посиланням.

Попередня Інформаційний день Програми ЄC Еразмус+ (21.05.2019, м. Івано-Франківськ)