ДЕНЬ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+ НАПРЯМУ РОЗВИТОК ПОТЕНЦІАЛУ ВИЩОЇ ОСВІТИ (CBHE): семінар “Як успішно впроваджувати проєкт” – презентації і відео (21.12.20 р.)


21 грудня 2020 р. на платформі ZOOM Національний Еразмус+ офіс в Україні в межах серії вебінарів для виконавців проєктів Програми ЄС Еразмус+ для команд проєктів-переможців CBHE 2020 р., координаторів діючих проєктів, проректорів з міжнародної співпраці, інституційних координаторів Еразмус+, представників підрозділів міжнародних зв’язків, бухгалтерів та фінансових менеджерів провів он-лайн семінар ДЕНЬ ПЕРЕМОЖЦІВ ПРОЄКТІВ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+ НАПРЯМУ РОЗВИТОК ПОТЕНЦІАЛУ ВИЩОЇ ОСВІТИ «Як успішно впроваджувати проєкт». Семінар організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України, за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Виконавчого агентства з освіти, аудіовізуальних засобів та культури у співпраці з закладами вищої освіти України.

ПРОГРАМА заходу за посиланням.

 ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів заходу:

  • Світлана ШИТІКОВА, НЕО в Україні – завантажити тут.
  • Белен ЕНЦІСО, проєктний менеджер України, Виконавче агентство з освіти, аудіовізуальних засобів та культури – завантажити тут. (Увага оновлено презентацію в 2021 р. уточнення щодо обміну валют та звітування)
  • Олег ШАРОВ, Міністерство освіти і науки України – завантажити тут.
  • Тетяна БІЛОУС, Буковинський національний медичний університет – завантажити тут.
  • Катерина МАТЛАСЕВИЧ, головний бухгалтер, Національний університет Острозька академія – завантажити тут.
  • Олена ГОРОБЧЕНКО та Костянтин КИРИЧЕНКО, Сумський державний університет – завантажити тут і тут.
  • Оксана КРАЄВСЬКА, Львівський національний університет імені Івана Франка – завантажити тут.

 

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ:

 

У заході взяли участь понад 120 представників команд проєктів-переможців 2020 р., проректори з міжнародної співпраці, працівники фінансово-економічних служб, інституційні координатори Еразмус+, підрозділи міжнародних звʼязків та інші.

У вітальному слові до учаснкиів звернулись Андрій ВІТРЕНКО, Заступник Міністра освіти і науки України, Віра РИБАК, керівник напрямку освіти, науки та інформаційного суспільства в Представництва Європейського Союзу в Україні, та Белен ЕНЦІСО, проєктний менеджер України, Виконавче агентство з освіти, аудіовізуальних засобів та культури. Модератором заходу виступила Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС).

Захід складався з 2-ох частин, під час яких учасники дізнались про: правила Програми ЄС Еразмус+ задля впровадження успішного проєкту; про розбудову співпраці з Міністерством освіти і науки України: пріоритети, очікувані результати, розповсюдження і використання результатів проєктів та їх вплив, координація; про особливості управління коштами та звітності для українських університетів; про поради та рекомендації для координаторів, відповідальних осіб та представників фінансово-економічних служб. Додатково, під час он-лайн заходу учасники мали змогу познайомитись один з одним через відеопрезентації проєктів та поспілкуватись з представниками успішних проєктів задля обміну досвідом на реальних кейсах.

Дякуємо вcім за участь!

Попередня Обов'язкове звітування до МОН України - картка моніторингу МТД