Міжнародна науково-практична конференція «Європейські цінності різноманіття та інклюзії в освіті» (17-18.12.2020б он-лайн)


17-18 грудня 2020 р. в НПУ ім. М. П. Драгоманова відбулася міжнародна науково-практична конференція «ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ РІЗНОМАНІТТЯ ТА ІНКЛЮЗІЇ В ОСВІТІ», на яку зареєструвалось більше 350 учасників з більш ніж 8 університетів, більш ніж 120 учасників в середньому було одночасно на онлайн платформі Zoom. Конференція проводилася в рамках імплементації проєкту напряму Жана Монне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» Erasmus+ Jean Monnet Project «European values of diversity and inclusion for sustainable development» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктом Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій»(SCAES) 620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

Також відбувалася кооперація з проектами Еразмус + напряму Жана Монне Модуль «Європейські цінності у художніх текстах» 599918-ЕРР-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE EUVOLIA та Erasmus+ Jean Monnet Chair «EU Climate Leadership» 620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

Робота конференції відбувалась за напрямами:
1. Європейський досвід інклюзивної освіти.
2. Європейські цінності в розвитку людського потенціалу закладів освіти
3. Різноманіття та інклюзія в соціально-економічному розвитку
4. Європейські цінності для сталого розвитку освіти.

Окрім доповідей та секційних засідань в рамках конференції 17.12.20 та 18.12.20. було проведено навчальні курси: 2 віртуальні навчальні класи – «Різноманіття та інклюзія в європейській освіті» від професора Університету Генуї (Італія) Д. Спулбер та «Європейські цінності в розвитку людського потенціала для сталого розвитку освіти» від професора Університету Жиліна (Словакія) М. Бласкової; в тренінгу «Європейські цінності для сталого розвитку освіти» (12 год) від М. НЕСТЕРОВОЇ, О. ОРЖЕЛЬ та О. ЯЦЕНКО в рамках впровадження Проєкту Жана Монне ЕVDISD прийняло участь більше 70 осіб, а також більше 100 учасників прослухали 2 години вебінару «Інклюзивна освіта як інструмент соціальних інновацій: європейський досвід» від професору Університету Генуї (Італія), внутрішнього експерта ЄС Д. Спулбер в рамках впровадження Кафедри Жана Монне SCAES.

В пленарному засіданні були представлені доповіді П. КРАЙНІКА, експерта напряму Жана Монне Національного + Офісу в Україні, О. ТУПАХІНОЇ, координатора Модулю Жана Моне EUVOLIA, в яких було окреслено важливість європейських цінностей в викладанні та можливості програми Жана Монне. Запис, детальна програма та матеріали конференції розміщені на сайті проєктуwww.evdisd.info, на сайтах партнерських проєктів Жана Моне та на сайтах університетів-партнерів заходу. Координатор Проєкту Жана Монне EVDISD

Інформація про проєкт:

Жан Моне Проєкт «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» – JM Project «European Values of Diversity and Inclusion for Sustainable Development» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT впроваджується в НПУ ім. М.П. Драгоманова. Цей проєкт передбачає навчальні візити та низку заходів із поширення європейських цінностей в системі вищої освіти та в громадянському суспільстві: конференцію та літню школу, які включають проведення тренінгів та воркшопів від європейських експертів проєкту з університету Генуї (Італія) та Університету Жиліна (Словаччина). Також до проєкту долучені фахівці з євроінтеграції та інклюзії з інших українських університетів – Національного університету біоресурсів та природокористування, Сумського національного аграрного університету, Інституту вищої освіти НАПН України, Мелітопольського державного педагогічного університету та інших.

Проєкт тривалістю 12 місяців, координатор проєкту – професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій НПУ ім. М.П. Драгоманова, д філософ. н., професор Марья Нестерова:+38 (097) 295 60 90, +38 (050)3113435, info@evdisd.info , веб сайт проєкту: www.evdisd.info.

Попередня До уваги команд проєктів CBHE 2015-2020 рр. (14.12.2020)