Участь у Міжнародній фінальній зустрічі партнерів проєкту «Спільні зусилля з об’єднання мереж підприємницької молоді із сільської місцевості» (08.09.2021, он-лайн)


8 вересня 2021 року відбулася Міжнародна фінальна онлайн конференції в рамках проєкту, за участі всіх партнерів, молоді та зацікавлених сторін з України, Бельгії (Брюссель), Грузії, Азербайджану, Італії, Польщі та Франції для закріплення та обговорення результатів і наслідків проєкту.

На онлайн заході були присутніми представник Брюсселю, зокрема, Проєктний офіцер Christelle PHILIPS (EACEA), представник Національного офісу Еразмус+ в Україні Петро КРАЙНІК, партнери проекту з України, Грузії, Азербайджану, Італії, Польщі та Франції, молодь та зацікавлені сторони.

Також до фінальної конференції були запрошені додатково залучені спікери, які розкрили для учасників важливі теми у розвитку бізнесу та поділилися кращими європейськими практиками та досвідом.

Учасникам вдалося обговорити та презентувати досягнуті результати проекту, його основну діяльність, емоції та враження від отриманих знань та навичок.

В межах проєкту досягнуто наступних результатів:
– Розроблено міжнародну навчальну веб-платформу проекту «JOURNEY» https://journeyeplus.eu/uk, яка працює на 4-х (українська, англійська, грузинська, азербайджанська) мовах. На платформі розміщено онлайн курс з розвитку бізнесу для молоді.
– Створено 6 Клубів молодих підприємців: 4 в територіальних громадах області (Тульчинській ТГ, Дашівській ТГ, Іллінецькій ТГ, Студенянській ТГ), 2 центральних клуби у м. Вінниці (у Вінницькій обласній Асоціації органів місцевого самоврядування та на базі Агенції регіонального розвитку).

– 21 ментор з України, Грузії, Азербайджану пройшов підготовку та навчання від провідних європейських експертів та практиків з Італії та Польщі щодо розвитку молодіжного підприємництва, підтримки молоді та надання консультаційних послуг та проведення навчальних заходів з тем, що стосуються діяльності проекту.

– Проведено 3-денний онлайн тренінг для молоді з сільської місцевості від експертів з розвитку бізнесу з Італії, Франції та Польщі.
– Проведено дводенне навчання з бізнес-планування, створення та ралізації власних бізнес-ідей для 30 молодих людей з Вінницької області за участі менторів та національних експертів.

– Організовано автобусного бізнес-туру у Вінницькій області 30 молодих людей долучилися до огляду успішних прикладів розвитку молодіжного підприємництва в сільській місцевості в рамках.

– Організовано Міжнародний молодіжний онлайн обмін, учасниками якого стали 21 молода людина з України, Грузії та Азейбарджану (7 молодих людей з Вінницької області), які успішно пройшли всі етапи проекту підготували та захистили свої бізнес-моделі. Молодіжний обмін тривав 4 віртуальних дні. Учасники долучилися до роботи в міжнародних командах, презентували та опрацьовували з міжнародними експертами свої бізнес-ідеї, ознайомилися з кращими практиками розвитку бізнесу у Італії та Польщі.

Для підтримки молодих підприємців області створено Комітет Стейкхолдерів, до якого увійшли зацікавлені сторони, представники ГО, державних установ, навчальних закладів, педагоги та підприємці. Протягом проекту учасники всесторонньо долучаються до досягнення цілей проекту, напрацювання рекомендацій для розвитку молодіжного підприємництва на рівні області, надання консультативної підтримку для молоді.

Понад 350 молодих людей з України, Грузії, Азербайджану в рамках проєкту стали учасниками Клубів молодих підприємців, долучилися до заходів проєкту, отримали безцінний європейський досвід та нові можливості для розвитку власного підприємницького потенціалу. Близько 900 учасників долучилися до навчальної платформи та навчального курсу проекту.

Попередня Участь у тренінгу “Erasmus+ Writing Academy” (04.09.2021, м. Київ)