Круглий стіл “Цифрові трансформації в освіті та суспільстві: вплив Програми ЄС Еразмус+” (13.10.21 р., он-лайн)

13 жовтня 2021 р. Національним Еразмус+ офісом в Україні проведено кластерний захід з цифрової трансформації в освіті та суcпільстві – круглий стіл «Цифрові трансформації в освіті та суспільстві: вплив Програми ЄС Еразмус+», що відбувся в он-лайн форматі на платформі Zoom.

Захід організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрових трансформації України спільно з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, Національною командою експертів з реформування вищої освіти Еразмус+ (HERE team) та проєктами Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти.

До заходу долучились близько 60 представників закладів освіти та наукових установ, здобувачів освіти.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись Олександр ПИЖОВ, Міністерство освіти і науки України; Віра РИБАК, Представництво Європейського Союзу в Україні; Ігор ЦЕПЕНДА, Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Світлана ШИТІКОВА, Директор Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Представник Міністерства цифрових трансформацій України Руслана КОРЕНЧУК презентувала Концепцію цифрової трансформації – 2025.

Питання цифрових трансформацій в суспільстві та бізнесі представила виконавчий директор ІТ Кластера Харкова Ольга ШАПОВАЛ.

Представники проєктів Програми ЄС Еразмус+ dComFra та MOPED висвітлили вплив проєктів на цифрові трансформації в Україні.

Результати проєкту “Рамка цифрових компетентностей для українських учителів та інших громадян” (Рамку цифрових компетентностей для освітян; Рамку цифрових компетентностей для громадян; Коаліцію цифрової трансформації; міжнародні підходи до розроблення рамок;офіси цифрових компетентностей та ін.) представив Сергій БРОНІН, національний координатор проєкту dComFra (Київський національний університет імені Тараса Шевченка).

Вплив проєкту MOPED “Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання” на на цифрові трансформації в Україні висвітлила Любов ЗІНЮК, міжнародний координатор проєкту (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника). Представлено розроблені курси в межах проєкту; 3D-Карту педагогічної освіти; запропоновані стандарти цифрових компетенції для вчителя закладу середньої освіти та викладача закладу вищої освіти тощо.

Національні експерти з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ Олег ШАРОВ та Ірина ЗОЛОТАРЬОВА презентували вплив Програми ЄС Еразмус+ на модернізацію освіти та розвиток суспільства.

Олега ШАРОВ, генеральний директор Директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України здійснив огляд навчальних платформ та дистанційних технологій; висвітлив питання електронного управління освітнім процесом та забезпечення якості вищої освіти тощо.

Презентація Ірини ЗОЛОТАРЬОВОЇ, професора кафедри інформаційних систем Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, члена Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти була присвячена результатам та синергії проєктів розвитку потенціалу вищої освіти C3QA “Стимулювання інтернаціоналізації досліджень шляхом запровадження системи забезпечення якості третього рівня вищої освіти у відповідності до європейських рекомендацій”, MASTIS “Створення сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем” та EDUQAS “Імплементація системи забезпечення якості освіти через співробітництво університету-бізнесу-уряду в закладах вищої освіти”. Також пані Ірина окремо зупинилась на діяльності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; співпраці з агентствами Латвії, Франції, Вірменії, Німеччини, Казахстану, Грузії; імплементації міжнародних підходів із забезпечення якості; системі акредитації освітніх програм в Україні.

Модерувала захід Жанна ТАЛАНОВА, менеджер, НЕО в Україні.

ПРОГРАМА заходу – завантажити.

Відеозапис заходу та презентації спікерів будуть доступні найближчим часом.

 

Попередня Участь у заході «Youth Information and Mobility Day: твоя мобільність ...