Пріоритети Програми ЄС Еразмус+ та рекомендації МОН України – оновлено

upload d8ea5da0 b897 11e7 8063 e120a87e9064Шановні Еразмусівці!

Заклади вищої освіти і професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, отримали лист від Міністерства освіти і науки України щодо активізації участі в конкрсах Програми ЄС Еразмус+ та пріоритетів рекомендованих МОН України.

Копія листа МОН України  – за посиланням тут.

Додатково файл з переклдадом змісту Керівництва до Програми ЄС Еразмус+, відкритими можливостями для України, дедлайнами та рекомендаціями від НЕО в Україні – за посиланням тут.

Звертаємо увагу, що, якщо партнерство планує залучати МОН України як партнера до виконання проєкту, то команді проєкту необхідно обов’язково надіслати короткий опис проєкту для обговорення  і щоб отримати підтримку від МОН України.

Короткий опис проєктної заявки: мета, завдання, напрями діяльності та очікувані результати, інновації та запланований вплив на індивідуальному, інституційному, місцевому та національному, системному рівнях, запланований склад партнерства структурного проєкту.

Куди надіслати? До директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України на електронні адреси: shkabko@mon.gov.ua, husak@mon.gov.ua (контактна особа – державний експерт експертної групи з європейської інтеграції Сергій ШКАБКО, тел. (044) 481 32 08).

Кінцевий термін подання короткого опису проєктів Strand 3 до МОН України – 28 січня 2022 р.

Важливо! Обов’язковим партнером МОН України має бути тільки для проєктів Структурних реформ (KA2.CBHE: Strand 3 Structural Reform Projects).

Щодо інших типів проєктів, то якщо на виконання завдань проєкту необхідна участь МОН України як партнера, чи асоційованого партнера, то варто включати і так само надсилати опис та отримати підтримку для подальшого підписання мандату на відповідному етапі.

Згоду на участь всіх партнерів підтрверджує організація заявник, що зазначається в е-вигляді на портал FTOP в аплікаційнійному пакеті: Part A – Declarations на етапі подання.

Звертаємо увагу, що для подання е-пакету документів онлайн – мандат не потрібен! Мандати підписуються після оголошення результатів конкурсу під час формування пакету Грантової угоди. Форми таких мандатів будуть доступні пізніше!

Команда НЕО в Україні активно проводить консультації щодо участі в конкурсах та підготовки проєктів. Запрошуємо звертатись та до співпраці!

Попередня Підготовка заявок та формування бюджету проєктів ЄC Еразмус+ на всі ...