Участь у завершальній конференції Модуля Жана Моне ERegPol (14.06.2022, онлайн)

14 червня 2022 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні долучився до проведення Завершальної конференції проєкту ERegPol «Регіональна політика Європи та загрози в безпековій сфері», який відбувся в Західноукраїнському національному університеті (ЗУНУ), м. Тернопіль (онлайн).

Захід організовувався в межах реалізації Модуля Жана Моне 612067-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейська регіональна політика: баланс локальних, національних і пан’європейських інтересів» (ERegPol).

Захід відвідало понад 80 учасників з різних країн Європи та регіонів України.

У вітальному слові ректор ЗУНУ Андрій КРИСОВАТИЙ звернув увагу на важливості безпекових аспектів сучасної національної та регіональної політик. Експерт за напрямом Жан Моне Національного Еразмус+ офісу в Україні Петро КРАЙНІК окреслив особливості реалізація проєктів Жан Моне в умовах війни росії проти України.

Менеджер проєкту ERegPol Ігор ЛІЩИНСЬКИЙ підвів підсумки імплементації проєкту, · зазначивши, що за період його імплементації було залучено 161 магістр для навчався на освітньому курсі; 133 державні службовці та працівники органів місцевого самоврядування пройшли курси підвищення кваліфікації; опубліковано наукові та дидактичні матеріали; організовано 3 круглі столи та підсумкову конференцію.

Доповіді за темами регіональної безпеки презентували фахівці Університету Західної Македонії (Греція), Лодзького університету (Польща), організації OMNIS Religio Vorstandt (Німеччина), Маріупольського державного університету, Харківського національного економічного університету імені С. Кузнеця.

Із досвідом реалізації власних проєктів Жана Моне поділились представники Волинського національного університету імені Лесі Українки, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Державного торговельно-економічного університету, Запорізького національного університету, Національного університету “Львівська політехніка”.

Програма заходу – за посиланням

Відеозапис заходу – за посиланням

Попередня Участь у заході «Участь в межах проєктів Жан Моне на ...