ПЕРШІ ПІДСУМКИ ЗИМОВОЇ ШКОЛИ ЖАНА МОНЕ В СУМАХ

З 26 січня по 04 лютого 2015 р. в Державному вищому навчальному закладі «Українська академія банківської справи» здійснювала свою роботу перша зимова школа Жана Моне «Фінансові аспекти європейської інтеграції для аспірантів та молодих вчених».
Проведення зимової школи Жана Моне стало можливим в рамках грантової програми ЄС Еразмус+. Проект передбачав проведення академічних короткострокових курсів для аспірантів, студентів випускних курсів, які мають інтерес і наукові здобутки з питань європейської фінансової інтеграції.
В рамках проекту було проведено курс лекторію за участю викладачів Української академії банківської справи та лекторів з Європи. Тематика лекцій охоплювала теоретичні питання і практичні механізми реалізації фінансової інтеграції України в ЄС.

Для слухачів курсів також організовано та проведено скайп-лекцію за участю професора кафедри Жана Моне Паскалем Трідіко (Pasquale Tridico) з Римського Університету (Італія), який представив учасникам школи лекцію на тему «Європейське управління та відповіді кризі».
Наприкінці курсів слухачі школи мали представити власні проекти-презентації, присвячені фінансовим аспектам європейської інтеграції. За підсумками роботи школи учасники проекту наголошували на тому, що зимова школа Жана Моне довела високий рівень професіоналізму лекторів, які готували і представляли матеріал.
Насиченою виявилася і культурна програма. Так, слухачі школи відвідали Музей розвитку банківської справи на Сумщині та історії грошей, виставку сучасного батику, поспілкувалися з сумськими художниками в муніципальній галереї, а також мали можливість побувати в домі-музею А.П. Чехова.
Підсумком школи стало вручення завідувачем кафедри банківської справи, професором Васильєвою Тетяною Анатоліївною сертифікатів, що підтверджують проходження курсів в рамках програми Еразмус+.
Наступний цикл лекцій буде проведено в рамках літньої школи Жана Моне. Але вже зараз всі бажаючи можуть подавати заявки на адресу електронної пошти: jean.monnet.uab@gmail.com або звертатися до координатора проекту – Сисоєвої Лариси Юріївни (l.yu.sysoieva@uabs.edu.ua).
Детальну інформацію про діяльність школи ви можете дізнатися на нашій сторінці в Facebook.
Координатор школи,
доцент кафедри банківської справи Сисоєва Л.Ю.

Попередня Контакти для зацікавлених у стипендіях програми Польський Еразмуc