Коронавірус: Європейська Комісія оголошує спеціальні заходи для Erasmus+ та Horizon 2020


Пандемія коронавірусу має наслідки щодо мобільності студентів та персоналу, а також проєктів, що фінансуються за допомогою програм ЄС, таких як Erasmus+ та Horizon 2020.

Деякі терміни подання заявок на конкурси програми Erasmus+ продовжено. Крім того, Європейська Комісія оголосила застосування максимальної гнучкості реалізації програми Erasmus+ в рамках законодавчої бази. Європейська Комісія підготувала рекомендації Національним Erasmus+ агентствам, дозволяючи їм застосовувати положення про “обставини непереборної сили”(force major). Це дає змогу покрити певні додаткові витрати мобільності студентів та персоналу через особливу ситуацію та перенести терміни проведення заходів за потреби. У вебінарі, організованому Європейським студентським союзом (ESU) та Мережею студентів Erasmus+ (ESN) зі спікерами з Європейської Комісії та Національних агентств Erasmus+, надано додаткову інформацію про стан мобільності студентів.

Для програми Горизонт 2020 було застосовано продовження усіх конкурсів з дедлайнами 17 березня – 15 квітня 2020 року. Не застосовується жодне продовження до пілотних конкурсів Innovative Medicines Initiative (IMI) та EIC, пов’язаних з науково-дослідними та інноваційними проєктами для подолання пандемії коронавірусу. Більш детальні відомості публікуються на сторінках конкурсів на Funding and Tenders Portal. Європейська Комісія також опублікувала відповіді на часті питання щодо впливу на поточні проєкти Горизонт 2020, такі як можливість посилатися на пункт “форс-мажор” у грантових угодах.

З кінця січня 17 нових науково-дослідних проєктів за участю 136 науково-дослідних команд, які досліджують різні проблеми навколо пандемії коронавірусу, потрапили до списку фінансування ЄС на загальну суму 47,5 мільйонів євро.
У контексті подальшого розвитку кризової ситуації Європейська комісія може прийняти оновлені заходи.

Джерело – за посиланням тут.

Попередня Коронавірус: запобіжні заходи для учасників проєктів Еразмус+ та Європейського корпусу ...