Коронавірус: запобіжні заходи для учасників проєктів Еразмус+ та Європейського корпусу солідарності (оновлено)!


До уваги всіх проєктів Еразмус+ (СВНЕ, Jean Monnet, CBY, ICM, SP):

з 12 березня 2020 р. в Україні запроваджено карантин для усіх закладів освіти, від 25 березня термін карантину продовжено до 22 червня 2020 р.  Докладні рекомендації для керівників закладів та управлінців розміщено на сайті Міністерства освіти і науки України  (деталі за посиланням).

Вся інформація про ситуацію та все що треба знати про коронавірус в Україні – за посиланням тут.

Рекомендуємо всім закладам вищої освіти та іншим організаціям, що реалізують проєкти, повідомити про ситуацію в Україні (деталі англійською мовою тут) всім координаторам і партнерам проєктів. Важливо обговорити з партнерами можливість перевести у формат відеоконференцій, чи інший формат Інтернет-зв’язку де це є доцільно і можливо.
Якщо квитки на відрядження вже придбано, а візити відмінено, то важливо повідомити координатора про неможливість участі, описати витрати вже понесені, надати підтверджуючі документи (квитанція, квиток, чек, виписка з рахунку тощо) та отримати підтвердження координатора, як виняток, покрити такі витрати через обставини непереборної сили (Force Major Circumstances).

Паралельно терміново написати службове подання керівництву щодо покриття витрат, уточнити у фінансово-економічної служби які потрібно надати документи щоб отримати відшкодування.

Через спалах епідемії коронавірусу у світі та з метою уникнення захворювань в межах проведення заходів чи під час навчальних візитів проєктів Еразмус+, рекомендуємо терміново уточнити з партнерами щодо ситуації у відповідній країні та перевірити чи не планується скасування/перенесення заходів та візитів. Про скасування/перенесення заходів та візитів, обов’язково поінформувати координаторів проєктів.

Роз’яснення від МЗС України: що треба знати про в’їзд на територію України та консульську допомогу у зв’язку з #COVID-19 за посиланням тут.

Деталі про ключові рекомендації про заходи безпеки і не тільки, розміщуються на спеціальному веб-сайті Європейської Комісії – за посиланням тут.

До уваги команд університетів, які реалізують проєкти з академічної мобільності:

У зв’язку зі збільшення рівня ризику зараження коронавірусу від помірного до високого, Головний директорат з освіти, молоді, спорту та культури, Європейська Комісія підготували рекомендації для Вашого використання.
Запрошуємо ознайомитись:

  • Керівництво для мінімізації наслідків (документ стосується підтримки студентів та викладачів, які вже знаходяться на обміні) – ЗАВАНТАЖИТИ
  • Керівництво для запобігання наслідків (запобіжні заходи щодо запланованих мобільностей) – ЗАВАНТАЖИТИ

Продовження тривалості проєктів з кредитної мобільності Еразмус+ 2018 р.: звертаємо Вашу увагу на те, що партнери проєктів з мобільності 2018 р. Еразмус+ з країнами, у яких підвищений рівень захворюваності на коронавірус та оголошено підвищені заходи щодо запобіганню його поширення, мають можливість продовжити їхню тривалість на 12 місяців із завершенням 31 липня 2021 р. Дані зміни регулюються застосуванням положення про форс-мажорні обставини відповідно до Керівництва для запобігання наслідків (запобіжні заходи щодо запланованих мобільностей) – ЗАВАНТАЖИТИ

Для додаткової інформації або роз’яснень, будь ласка, звертайтесь до Національного Еразмус+ офісу в Україні: +38 044 286 66 68, 044 332-26-45, а також до відповідного відділу Європейської комісії через е-пошту EAC-NA-COORDINATION@ec.europa.eu.

The above information in the English language – at the link here.

Бажаємо усім здоров’я і миру!
З повагою, Команда НЕО в Україні

Попередня Зміна формату роботи Національного Еразмус+ офісу в Україні через загрозу ...