Відкриття конкурсу Європейських університетів Програми ЄС Еразмус+ на 2024 рік

Програма ЄС Еразмус+ підтримує подальше впровадження конкурсу “Європейські університети”, що дозволить розширити його до 60 європейських університетів до середини 2024 року (відповідно Європейської стратегії для університетів).

Про конкурс:

  • Загальний бюджет конкурсу: 189,2 млн. євро
  • Триалість: 3 жовтня 2023 – 6 лютого 2024 року
  • Конкурс дозволить ініціативі “Європейські університети” розширитися до 2024 року до щонайменше 60 альянсів європейських університетів, що об’єднують понад 500 університетів.
  • Конкурс реалізує одну з флагманських ініціатив Європейської стратегії для університетів [pdf-файл].

Подача заявки

  • Конкурс є відкритим і проводиться відповідно визначених критеріїв.
  • Право подавати заявки мають тільки нові альянси. Крім того, важливим нововведенням є можливість створити Спільноту практик європейських університетів для підтримки більш тісної співпраці.

Переходьте на сторінку конкурсу та подавайте заявку.

Структура конкурсу

  • Тема 1. Розвиток глибокої інституційної транснаціональної співпраці
  • Тема 2: Спільнота практик альянсів європейських університетів

Про ініціативу

Конкурс “Еразмус+ Європейські університети” 2024 року підтримає поглиблення інституційної транснаціональної співпраці між закладами вищої освіти,, що ґрунтується на результатах конкурсів, оголошених у 2019, 2020, 2022 та 2023 роках. Наразі Еразмус+ підтримує 50 альянсів, що об’єднують понад 430 закладів вищої освіти з усієї Європи.

Альянси європейських університетів мають різноманітні моделі системної, структурної та стійкої транснаціональної співпраці, що підвищують якість, ефективність, привабливість та міжнародну конкурентоспроможність вищої освіти в Європі на благо студентів та співробітників, просуваючи демократичні цінності ЄС.

Європейські університети можуть краще вирішувати суспільні виклики, розширюючи межі транснаціональної співпраці у сфері вищої освіти, підвищуючи якість і затребуваність майбутніх навичок, надають необхідні компетенції та навички для “зеленого” і цифрового переходу, а також позитивно впливаючи при цьому на свої інноваційні екосистеми та спільноти.

Більше інформації про конкурс – за посиланням.

Забронюйте дату наступної інформаційної сесії щодо конкурсу Європейських університетів на 2024 рік для потенційних заявників: 10 листопада 2023 року (14.30 – 17.00 CET). Захід буде транслюватися в режимі онлайн (посилання буде надано ближче до дати інформаційної сесії).

Попередня Оновлення Inter-institutional agreement EWP API (версія 7)