Вебінари для закладів професійної освіти щодо участі в Програмі ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. (15, 22, 27 квітня 2021 р.)


15, 22 та 27 квітня 2021 р. для представників закладів професійної освіти, які хочуть брати участь у міжнародних проєктах і цікавляться особливостями написання заявок на отримання грантів, було проведено серію тематичних вебінарів, зокрема і про можливості в межах Програми ЄС Еразмус+. У них взяли участь експерти Національного Еразмус+ офісу в Україні, Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України, а також заклади освіти, які мають успішний досвід міжнародного співробітництва.

15 квітня відбувся захід на тему “Досвід українських організацій – партнерів проєктів Erasmus+: ITE-VET”. Спікерами заходу виступили Світлана Цимбалюк, декан факультету управління персоналом, соціології та психології Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана; Іванна Атаманчук, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні; Тетяна Білецька, в.о. директорки Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України. Під час заходу учасники ознайомились з можливостями в межах нової Програми Еразмус+ на 2021-2027 рр., зокрема про можливості для VET та дізнались як визначити тему проєкту, знайти партнерів та сформувати консорціум. В межах заходу відбулась презентація проєкту Програми Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти ITE-VET, а також поширення його результатів та переваги від реалізації.

Презентація проєкту Програми Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти ITE-VET – завантажити.

ВІДЕО заходу за посиланням.

 

22 квітня відбувся захід на тему “Досвід організацій – партнерів проєктів Erasmus+: PAGOSTE”. Спікерами заходу виступили Оксана Мельник, науковий співробітник кафедри економічної та бізнес освіти Університету Констанца (Німеччина); Тетяна Білецька, в.о. директорки Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України.
Протягом он-лайн заходу учасникам розповіли про особливості підготовки проєктної заявки, координацію роботи партнерів та про досвід реалізації проєкту Програми ЄС Еразмус+ з розвикту потенціалу вищої освіти PAGOSTE. Додатково учасники дізнались про можливості програми DAAD – німецької служби академічних обмінів. Також буде надано корисну інформацію щодо ресурсів для самостійного вивчення англійської та інших іноземних мов, а також проєктного менеджменту.

Презентація проєкту Програми Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти PAGOSTE – завантажити.

ВІДЕО заходу за посиланням.

 

Завершальний захід із серії відбувся 27 квітня та був присвячений темі “Проєктний менеджмент у закладах професійної освіти та залучення ресурсів для інституційного розвитку”. Спікерами заходу були Тетяна Білецька, в.о. директорки Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України, Іванна Атаманчук, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні; Катерина Жданова, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні. Під час вебінару було представлено загальні підходи до пошуку донорського фінансування, стратегічний підхід у залученні додаткових ресурсів для розвитку закладу. Учасникам також було презентовано нові можливості Програми ЄС Еразмус+ у сфері VET, особливості участі та надано рекомендації щодо перших кроків (реєстрація на порталі, Кнрівництво до Програми, тощо).

ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів:

  • Тетяна Білецька, в.о. директорки Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України – “Проєктний менеджмент у закладах професійної освіти та залучення ресурсів для інституційного розвитку” – завантажити (оновлюється).
  • Іванна Атаманчук, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні – “Можливості Програми ЄС Еразмус+ для VET” – завантажити.
  • Коротко про нові конкурси за участі країн-партнерів – Partner Countries, зокрема України – за посиланням тут.
  • Катерина Жданова, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні – “Реєстрація організацій на Порталі з отримання PIC” – завантажити.

ВІДЕО заходу за посиланням.

 

Щиро дякуємо всім за участь! Рухаємось з Еразмус+ далі разом!

Попередня «ЕРАЗМУС+ ДНІ для молоді України: Zoom edition – SOUTH-EAST» (26.04.21 ...