Забезпечення якості в Україні – розроблення стандартів вищої освіти

Представники Національного Еразмус+ офісу в Україні та Національні експерти з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ з 2016 р. задіяні в процесі розроблення стандартів вищої освіти та здійснюють методичну експертизу проєктів стандартів у співпраці з працівниками Інституту вищої освіти НАПН України. Координацію роботи забезпечує Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Науково-методичною радою (сектор вищої освіти) і Директоратом вищої та фахової передвищої освіти Міністерства освіти і науки України.

Методична експертиза здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій з розроблення стандартів вищої освіти та керівництва з урахуванням підходів та принципів Європейського простору вищої освіти. За результатами роботи здійснено методичну експертизу понад 250 проєктів.

Методична експертиза проектів стандартів вищої освіти, здійснена фахівцями Інституту вищої освіти НАПН України, Національними експертами з реформування вищої освіти (проект Програми ЄС Еразмус+), Національним Еразмус+ офісом в Україні (проект Програми ЄС Еразмус+) (відповідно до Методичних рекомендацій 2020 р.)

МЕТОДИЧНА ЕКСПЕРТИЗА 14 ПРОЄКТІВ СТАНДАРТІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ (2023 р.):

Затверджені стандарти вищої освіти представлені на сайті МОН України.

Попередня Керівництво до Програми ЄС Еразмус+ Programme Guide 2024 - ОПУБЛІКОВАНО!