Круглий стіл «Розвиток сталого транспорту у містах України: вплив війни та перспективи» в межах проєкту Erasmus+ Jean Monnet Module (01.03.2024 р., онлайн)

1 березня 2024 року відбувся Круглий стіл «Розвиток сталого транспорту у містах України: вплив війни та перспективи» у форматі онлайн на платформі Zoom. Захід організовано кафедрою транспортних систем і логістики Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова  (ХНУМГ ім. О.М. Бекетова) в межах реалізації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне Модуль «Політика стійкого міського транспорту у Європі».

Захід відвідало понад 40 учасників із 8 міст України (Харків, Київ, Полтава, Житомир, Львів, Луцьк, Суми, Біла Церква): науковці, викладачі, аспіранти, студенти та інші зацікавлені особи. 

Дмитро РОСЛАВЦЕВ, доцент кафедри транспортних систем і логістики, був модератором заходу. У вітальному слові Євген КУШ, завідувач кафедри транспортних систем і логістики ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, надав інформацію про кафедру, підкреслив важливість і вплив міжнародної діяльності та проєктів Жан Моне на підготовку майбутніх фахівців і розробку освітніх програм. Також додав, що знання у сфері сталої мобільності важливі для подальшої відбудови міст України. 

Під час заходу з презентаціями виступили учасники курсу підвищення кваліфікації «Транспортна політика Європейського Союзу. Поточний стан та перспективи імплементації в Україні»: Ольга КУНИЦЬКА, Ірина СУВОРОВА (Національний транспортний університет); Світлана СМЕРІЧЕВСЬКА, Лідія САВЧЕНКО (Національний авіаційний університет);  Мар’яна ВАСИЛЬЧЕНКО, Алла ГЛЄБОВА (Національний університет “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”); Надія Соколова, Ганна САМЧУК (ХНУМГ ім. О.М. Бекетова). Також з доповіддю виступила Руслана КОЛОДНИЦЬКА (Державний університет «Житомирська політехніка»).

Спікери зосередили увагу на таких актуальних питаннях як: аналіз практик імплементації політик сталого транспорту у містах Європейського Союзу та перспектив впровадження в Україні під час відбудови.

Програма та деталі заходу доступні за посиланням.

Протягом заходу учасники Круглого столу знайомились з досвідом реалізації та впровадження політик сталого транспорту у містах, активно приймали участь у дискусіях і ділилися своїми напрацюваннями та знаннями.

В результаті відвіданого заходу учасники отримали знання щодо політики сталого транспорту у Європейському Союзі, дізналися про напрямки розвитку та перспективи відновлення міської транспортної системи в Україні.

Прес-реліз підготовлено за матеріалами онлайн-заходу Круглий стіл «Розвиток сталого транспорту у містах України: вплив війни та перспективи», що організований кафедрою транспортних систем і логістики Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова.

 

Додатково:  

Проєкт Жан Моне Модуль «Політика стійкого міського транспорту у Європі», 101085244 — SUTRAN. Отримувач гранту: Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова

Загальною метою модуля є підвищення обізнаності про політику сталого міського транспорту ЄС та поширення нового підходу до мобільності через освіту та розповсюдження результатів проекту.

Основними завданнями проєкту є: створення освітнього контенту для студентів щодо політики сталого міського транспорту в ЄС, розробка дистанційного курсу, створення сертифікатної програми для студентів та інших зацікавлених осіб, проведення заходів для підвищення інтересу до спільної транспортної політики ЄС, налагодження міжуніверситетської мережі в новому підході ЄС до мобільності.

Координатор проєкту: Марія Ольхова, к.т.н., доцент кафедри транспортних систем і логістики ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, m.olhova@kanme.edu.ua

Email проєкту: sutranjeanmonnet@gmail.com
Кафедра транспортних систем і логістики ХНУМГ ім. О. М. Бекетова

Центр Міжнародної діяльності та освіти ХНУМГ ім. О. М. Бекетова

Facebook

Попередня Круглий стіл «Розвиток сталого транспорту у містах України: вплив війни ...