Круглий стіл «Політика ЄС у сфері спорту та доброчесність» (28.03.2024 р., онлайн/офлайн)

28 березня 2024 року у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбувся круглий стіл на тему: «Політика ЄС у сфері спорту та доброчесність» у межах проєкту Еразмус+ за напрямом Жана Моне «Політика ЄС у сфері спорту». Подія відбулась в змішаному форматі у рамках міжнародної конференції «Фітнес, харчування та активне довголіття». До участі в круглому столі долучилось 32 представники науковців, фахівців, спортсменів та здобувачів освіти у галузі фізичної культури і спорту з України, Великобританії, Малайзії, США, Польщі.

Оскільки це – перший круглий стіл трирічного проєкту Жана Моне, у межах тематичного плану засідання, координатор проєкту, професор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій ЦЬОСЬ коротко окреслив заходи проєкту та важливість вивчення політики ЄС у сфері спорту відповідно до потреб цільових груп: студентів, професіоналів у сфері спорту, спортсменів та тренерів, вчителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти.

Дискусія щодо формування політики спорту з урахуванням етичних, екологічних і стійких спортивних практик в контексті євроінтеграційних процесів України була підтримана представниками проєктної команди проєкту: Світланою ІНДИКОЮ – доцентом, завідувачем кафедри фітнесу та циклічних видів спорту ВНУ імені Лесі Українки; Яцеком ВОНЩІКОМ – професор Університету Яна Длугоша в Ченстохові; Мартою СИДОРУК – кандидатом економічних наук, аналітиком консолідованої інформації бюро ректора ВНУ імені Лесі Українки.

Учасники круглого столу активно провели дискусію щодо актуальних питань пов’язаних з висвітленням ролі ЄС у розвитку політики спорту в країнах, які мають статус кандидатів задля чіткого розуміння шляху реформування спорту в контексті вступу України до Європейського Союзу.

Детальніше за посиланням.

Попередня VI Міжнародна конференція з Європейських Вимірів Сталого Розвитку (15-17.05.2024 р., ...