Презентація індивідуальних можливостей Еразмус+ в межах «День Кар’єри ЄС» на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця (16.05.2024 р., онлайн)

16 травня  2024 р. на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця за підтримки Представництва ЄС в Україні було проведено День Кар’єри ЄС, що реалізується в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». В межах заходу відбувся тренінг та презентація індивідуальних можливостей Програми ЄС Еразмус+, зокрема щодо розвикту актуальних навичок через участь в програмах академічної та молодіжної мобільностей і волонтерських проєктах.

День Кар’єри ЄС – це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.

Спікерами заходу виступили:

  • Гінтарас Степанавічус – колишній міністр освіти Литви, директор по Східній і Центральній Європі Cormack Consultancy Group.
  • Валерій Красовський – CEO компанії Sigma Software Group.
  • Дарія Андрюніна – начальниця відділу з питань трудової міграції департаменту праці та зайнятості Міністерства економіки України.
  • Сергій Прокопенко – Product Director в Gwara Media, PhD-студент ХНЕУ ім. С. Кузнеця, стипендіат Копенгагенської школи економіки.
  • Катерина  Жданова – менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні.
  • Ярослав Морозов – національний координатор ініціативи “Посли європейської молоді” в Україні

У тренінгу «Презентація програм Еразмус+ для активної молоді» взяло участь понад 15 студентів та працівників Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця. Під час заходу Катерина ЖДАНОВА, менеджер НЕО в Україні, представила індивідуальні можливості та нововведення Програми для українців на час війни.

Під час заходу було надано чіткі рекомендації щодо пошуку можливостей, підготовки пакету документів та очікуваних результатів обмінів на навчання, викладання та практику, а також навчання за спільними магістерськими програмами Еразмус Мундус. Після презентації спікер представила можливості обмінів для молоді та молодіжних працівників та участь у волонтерських проєктах як додаткові можливості Еразмус+.

Наприкінці заходу учасники поспілкувались зі спікерами, поділились історіями успіху та досвідом, та отримали відповіді на свої запитання.

Попередня Вебінар «Шляхи подальшого вивчення можливостей для співпраці між національними агенціями ...