Початок перемовин про членство України в ЄС

25 червня 2024т р. у Люксембурзі відбулась перша Міжурядова Конференція між Україною та ЄС.

Вона ознаменувала початок фактичних перемовин про членство України в Європейському Союзі. Офіційний початок перемовин про вступ України до ЄС є історичною подією, яка відкриває нові горизонти для розвитку України в різних сферах. Для освітянської та наукової спільноти відкриватимуться нові можливості та доступ до успішних практик, досліджень та інновацій.

Працюємо разом над домашнім завданням по розбудові інноваційного потенціалу та над впровадженням Плану по Україні щодо вступу через впровадження проєктів Програм ЄС Еразмус+, Горизонт Європа, Креативна Європа та інші, використовуючі такі інструменти для впровадження реформ на різних рівнях та сферах.

Нагадуємо що в межах Програми ЄС Еразмус+ відкрито близько 40 конкурсів для участі українських організацій та інституцій, що працюють у сферах освіти, молоді та спорту!

Серед іншого, звертаємо увагу на Програми ЄС Горизонт Європа;  The Facility Ukraine; Креативна Європа; можливості створення спільних підприємств між Україною та ЄС European Grouping of Territorial Cooperation для доступу до структурних фондів у партнерстві регіональних органів влади, університетів й інших організацій, House of Europe та інші можливості.

Деталі про Міжурядову конференцію Україна–ЄС на Урядовому порталі тут.
Відеозапис трансляції конференції тут.
Belgium Presidency Portal – January-June 2024
Hungarian Presidency Portal July-December 2024
Попередня Публікація: Erasmus+ Blended Intensive Programmes. Basic Toolkit