Презентація результатів дослідження «Війна та освіта. Два роки повномасштабного вторгнення» (10.02.2024 р., онлайн/офлайн)

10 лютого 2024 р. команда Національного Еразмус+ офісу в Україні приєдналася до презентації результатів дослідження «Війна та освіта. Два роки повномасштабного вторгнення», що відбулася за підтримки Міністерства освіти і науки України у м. Києві та онлайн. Захід був організований Міжнародним благодійним фондом savED разом із дослідницькою агенцією VoxPopuli Agency та програмою «U-LEAD з Європою».

Дослідження складалось із двох частин:

  • Репрезентативне загальнонаціональне опитування учнів віком від 14 років, їхніх батьків, вчителів, представників адміністрацій шкіл та органів місцевого самоврядування в усіх регіонах України.
  • Вивчення практичних кейсів (практик) налагодження доступу до освіти в 15 громадах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Презентація результатів відбулася у гібридному форматі. Міністр освіти і науки України Оксен ЛІСОВИЙ разом із представниками громад взяв участь у панельній дискусії про подолання наслідків війни в громадах. А про цифрові освітні центри та їхній вплив на відновлення доступу до освіти розповіла співзасновниця savED Анна ПУЦОВА.

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні долучилась онлайн до презентації та опрацювала результати досліджень які активно поширили серед українських та міжнародних партнерів. Дане дослідження важливе для закладів освіти щодо ідей критичних пріоритетів для співпраці з міжнародними партнерами.

Детальніше про презентацію можна дізнатися за посиланням.

Підготовлено з використанням матеріалів Міністерства освіти і науки України.

Попередня Презентація дослідження команди savEd “Війна та освіта. Два роки повномасштабного ...