Умань зібрала партнерів на інфосесію Еразмус+ (22.08.2024 р., м. Умань)

22 серпня 2024 р. Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини Спільно з Міністерством освіти і науки України та Національним Еразмус+ офісом в Україні зібрав партнерів з 17 університетів з України на Інформаційну сесію Програми Еразмус+. Близько 80 учасників мали можливість отримати інформацію про Програму ЄС Еразмус+ як інструмент інтернаціоналізації та трансформації української освіти на шляху вступу України до ЄС.

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні розповіла про ключові пріоритети, напрями та ідеї для участі в конкурсах, комплементарність між напрямами і можливості взаємодії університетів з іншими організаціями. Презентація спікерки тут.

У другій частині зустрічі Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини поділився досвідом міжнародної співпраці та впровадження проєктів. Учасники обговорили ключові особливості та виклики впровадження проєктів під час воєнного стану.

Команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вперше стала координатором проєкту та працює над підписанням Грантової угоди разом з багатонаціональним партнерством.

Назва проєкту: Comprehensive Introduction of Augmented and Alternative Communication Methodology into the Ukrainian System of Education. Про проєкти, які впроваджуються в Україні можна дізнатись в розділі Проєкти. Провели зустріч з керівництвом університетом і командою проєкту та обговорили ключові особливості та перші кроки. Спікерка звернула увагу на ресурси для виконавців та чати для оперативної комунікації. Методичні рекомендації виконавцям і розділ на сайті – ВИКОНАВЦЯМ тут.

Також учасники відівідали інноваційні центри створені в університеті в межах проєкту Еразмус+ MOPED, які й надалі продовжують активну діяльність в університеті. Команда університету з вдячністю говорила про вагомий довгостроковий вплив результатів проєкту та дякувала координатору та команді проєкту MOPED за допомогу і підтримку під час воєнного стану.

Щиро дякуємо організаторам та учасникам і працюємо разом для перемоги!

Попередня Інформаційний день Програми ЄС Еразмус+ для закладів професійної освіти (22.08.2024 ...