Презентація проекту «МНЕІ-МЕ: Магістерська програма з підприємництва консорціуму закладів вищої освіти» (16.02.18, м. Полтава)

chchch 416 лютого 2018 р. в Полтавському університеті економіки і торгівлі презентували унікальний проект Програми ЄС Еразмус+ «МНЕІ-МЕ: Магістерська програма з підприємництва консорціуму закладів вищої освіти». Це перша й єдина в Україні навчальна програма, розроблена консорціумом шести європейських вищих навчальних закладів. Над проектом працювали протягом останніх 3 років університети Мальти, Греції, Угорщини, Італії, Словаччини та України.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету, доктор історичних наук, професор Олексій НЕСТУЛЯ. У прямому ефірі з учасниками презентації був директор Адвеніо еАкадемії (Мальта), координатор консорціуму – Стівен Д’АЛЕСАНДРО. Спікер презентував програму, розповів про можливості для майбутніх студентів, а саме про 2 види стипендій, що передбачені Європейським Союзом у рамках проекту МНЕІ-МЕ.

chchch 1     

Через скайп до заходу долучився представник Національного Еразмус+ офісу В Україні Іванна АТАМАНЧУК. Пані Іванна зосередила увагу на унікальності проекту, його значущості, що доведено підтримкою Європейського Союзу в рамках програми Еразмус + КА2: Стратегічні партнерства. Спікер підкреслила важливість використання досвіду європейських партнерів та напрацювань Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team) задля майбутнього вдосконалення магістерської програми відповідно до Болонських інструментів, вимог та викликів Європейського простору вищої освіти.

chchch 12Керівник проекту МНЕІ-МЕ від ПУЕТ, професор Олена ЧЕРНЯВСЬКА розповіла про склад міжнародного консорціуму, досвід роботи, особливості спільної міжнародної співпраці над створенням єдиного навчального контенту. Пані Олена представила структуру програми та склад співрозробників навчального модуля «Фандрайзинг для запуску та зростання малого і середнього бізнесу» від ПУЕТ, якими є досвідчені викладачі університету Лілія Гнипа-Черневецька та Кристина Боберська. Заступник начальника управління освіти виконкому Полтавської міської ради Людмила Акініна із власного досвіду знає, чим важлива ця програма навчання.

Заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег ПРУГЛО відзначив виняткову актуальність цього проекту для розвитку малого та середнього бізнесу Полтавської області та України загалом.

В обговоренні взяли активну участь представники малого та середнього бізнесу, керівники та власники підприємницьких структур, оскільки програма розрахована саме на них. На презентації були й студенти, в тому числі іноземні – майбутні магістри за цією міжнародною програмою.

Прес-реліз підготовлено за матеріалами: http://puet.edu.ua/uk/news/prezentaciya-unikalnogo-proektu-mnei-me-magisterska-programa-z-pidpryyemnyctva-konsorciumu

Дякуємо всім за участь!

Попередня Cемінар-нарада учасників проекту "Удосконалення практико-орієнтованої підготовки викладачів професійної освіти і ...