Всеукраїнський круглий стіл «ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ В ОСВІТІ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ» (15.10.2021)

15.1015 жовтня 2021 р. відбувся всеукраїнський круглий стіл «ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ В ОСВІТІ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ».

Круглий стіл був проведений онлайн на платформі Zoom для більш ніж 40 учасників.

Круглий стіл проводився в рамках міжнародного марафону #ERASMUSDAYS за підтримки Національного Еразмус+ офісу в Україні. Також захід проводився в рамках імплементації проєкту напряму Жан Моне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» Erasmus+ Jean Monnet Project «European values of diversity and inclusion for sustainable development» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктом – Кафедра Жана Моне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій»(SCAES)620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

Мета круглого столу – дослідити та поширити європейський підхід в освіті, а також поширити результати Проєкту Жана Моне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку».

Проєкт зосереджений на ключових цінностях ЄС для сталого розвитку у соціальній та культурній сфері – різноманітності та інклюзії. Також метою проведення заходу було дослідження і обговорення взаємодії цінностей та Цілей Сталого Розвитку (ЦСР) в освіті.

Модерацію круглого столу, інформування про впровадження проєктів Жана Моне в НПУ ім. М.П. Драгоманова та доповідь на тему актуальності європейських цінностей різноманіття та інклюзії для сталого розвитку цифрового суспільства здійснила координатор проєктів Жана Моне професор М. Нестерова (НПУ ім. М.П. Драгоманова).

З доповідями про основні методології дослідження цінностей та соціальну відповідальності університетів виступили доктор наук з державного управління, провідний науковий співробітник Інституту вищої освіти НАПН України О. Оржель, доктор економічних наук, професор НУБіП М. Дєліні та доцент О. Яценко (НПУ ім. М.П. Драгоманова).

З програмними доповідями виступили професор Т. Троїцька та професор О. Троїцька (МДПУ ім. Б. Хмельницького), аспірант А. Заможський (НПУ ім. М.П. Драгоманова), вони продемонстрували важливість європейських цінностей, зокрема, для розвитку соціальної згуртованості та міжкультурного діалогу. На спільному обговоренні також були окреслені подальші можливості для співпраці в проєктах напряму Жана Монне. Запис, детальна програма та матеріали круглого столу можна знайти на сайті проєкту www.evdisd.info та на сайтах партнерів заходу.

Інформація про проєкт:

Жан Моне Проєкт «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» – JM Project «European Values of Diversity and Inclusion for Sustainable Development» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT впроваджується в НПУ ім. М.П. Драгоманова. Цей проєкт передбачає навчальні візити та низку заходів із поширення європейських цінностей в системі вищої освіти та в громадянському суспільстві: конференцію та літню школу, які включають проведення тренінгів та воркшопів від європейських експертів проєкту з університету Генуї (Італія) та Університету Жиліна (Словаччина). Також до проєкту долучені фахівці з євроінтеграції та інклюзії з інших українських університетів – Національного університету біоресурсів та природокористування, Сумського національного аграрного університету, Інституту вищої освіти НАПН України, Мелітопольського державного педагогічного університету та інших. Проєкт тривалістю 12 місяців, координатор проєкту – професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій НПУ ім. М.П. Драгоманова, д філософ. н., проф. Марья Нестерова +38 (097) 295 60 90, +38 (050)3113435 info@evdisd.info , веб сайт проєкту www.evdisd.info.

Попередня Завершення проєкту FUTURE (Erasmus+ КА2), координованого НТУ «Дніпровська політехніка»