ОСІННЯ ШКОЛА «СТАЛА ЕНЕРГЕТИКА ТА КЛІМАТ: ДОСВІД ЄС ДЛЯ УКРАЇНИ» ДО ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ»

23Захід відбувся з 25 по 29 жовтня 2021 року у рамках реалізації проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair “EU Climate Leadership” 620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

Цьогоріч співорганізаторами стали Сумська міська рада, Сумський національний аграрний університет та ГО Екотоп.

Програма Осінньої школи складалася з 5 тематичних днів (30 годин лекцій-дискусій), що висвітлювали проблеми змін клімату з різних кутів зору: міжнародна кліматична політика та партнерство, питання клімату та енергетики, вплив змін клімату на агро-біоекосистеми та проблеми кліматичної адаптації громад. У зв’язку з карантинними обмеженнями захід проводився онлайн ,що дозволило зібрати широку аудиторію з усіх куточків України – понад 70 учасників з 22 міст України.

До проведення заходу в якості спікерів долучилися вітчизняні експерти з питань змін клімату та енергетики, з яких: міжнародні консультанти Європейської Енергетичної Відзнаки Роман Болінгер та Олена Тутова; членкиня Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату (IPCC) Світлана Краковська, експертка Угоди мерів Оксана Кисіль; член робочої групи з розробки Національно-визначеного внеску України до Паризької кліматичної угоди Олександр Дьячук; а також представники ГО Екодія, експертно-дорадчого центру Правова аналітика, Фонду Генріха Бьойлля та Центру Разумкова.

Знаково, що захід відбувся напередодні Світового кліматичного самміту в Глазго. Доповіді спікерів викликали жваву дискусію серед учасників та обмін думками між самими спікерами щодо активізації дій проти кліматичних змін.

Попередня Науково-практична конференція «Українська освіта: аксіологія європейського вибору» (21-22.10.2021)