Еразмус+ в стінах Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського (4.10.18, м. Київ)


У рамках презентації в НМАУ ім. П.І. Чайковського програми ЄС «Еразмус+» 4 жовтня 201 8 р. відбулася зустріч студентів і викладачів з ректором Вищої консерваторії м. Віго (Іспанія) Естебаном ВАЛЬВЕРДЕ  КОРРАЛЄСОМ та координатором Національного Еразмус+ офісу в Україні (Проект ЄС) Світланою ШИТІКОВОЮ. Захід мав на меті презентувати Програму Європейського Союзу Еразмус+, зокрема індивідуальні можливості для студентів викладачів, а також провести зустріч з ректором Вищої консерваторії м. Віго (Іспанія), що став першим університетом для обміну. 

Пілотним проектом програми для НМАУ є надання їй гранту Еразмус+, котрий здобула для неї Вища консерваторія м. Віго. Відтак чотири студенти нашої Академії будуть навчатись у другому семестрі в іспанській консерваторії. Перед початком зустрічі в.о. ректора НМАУ Анатолій Бровій та Естебан Вальверде Корралєс обмінялися нотами, дисками та книгами. Для студентів академії відбувся майстер-клас Естебана Вальверде Корралєса зі студентами кафедри дерев’яних духових інструментів, адже роботу ректора він поєднує з викладацькою та концертною діяльністю як кларнетист.

В рамках заходу, Світлана Шитікова провела детальну презентацію можливостей програми Еразмус+, супроводжуючи її демонстрацією слайдів. Студенти та працівники академії дізнались про індивідуальні та організаційні можливості в рамках Прогарми Еразмус+ з академічної мобільності, проектів співпраці та Жан Моне.  Свідченням великої зацікавленості цією Програмою було вщерть заповнене Фойє Малого залу Академії та численні запитання присутніх до гостей.

Підготолвено за метеріалами: http://knmau.com.ua/2018/10/04/prezentatsiya-prohramy-erasmus/ 

 

Попередня Інформаційна сесія про можливості Програми ЄС Еразмус+ (26.09.18, м. Хмельницький)