Інформаційна скайп-сесія щодо участі в конкурсах за напрямом Жан Моне (12.02.2018 р., м. Київ-Львів)


12 лютого 2018 р. в Національному Еразмус+ офісі в Україні було проведено інформаційну Skype-сесію з питань підготовки та подання аплікаційних пакетів за напрямом Жан Моне. Захід організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні (Проект ЄС) спільно з ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України» для зацікавлених представників науково-дослідних установ Національної академії наук України.

Під час заходу з презентацією виступив Петро КРАЙНІК, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні (Проект ЄС) за напрямом Жан Моне. Спікер зосередив увагу на таких актуальних питаннях як: можливості напряму Жан Моне та його користь для учасників: окремих залучених осіб та організацій, цілі напряму, види проектів та особливості кожного виду діяльності в межах Жан Моне, навів приклади подібних проектів за кордоном, розповів про особливості підготовки якісного проекту, заповнення аплікаційних форм та додатків відповідно до типу проекту.

Презентація “Як підготувати проекту заявку”

В кінці заходу учасники ознайомились з інструкціями щодо створення, заповнення та подання аплікаційної форми, заповнення аплікаційного пакету та отримали консультації з питань підтримки асоціацій в рамках напряму Жан Моне, формування команди проекту, заповнення таблиці бюджету тощо.

Дякуємо всім за участь!

Додатково:
Програма Європейського Союзу Еразмус+ – це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту.
Напрям «Жан Моне» в рамках програми ЄС Еразмус+ трансформований із програми Жана Моне в 2014 році. За цим напрямом здійснюється фінансування Європейським Союзом заходів, спрямованих на стимулювання викладацької та дослідницької діяльності, поширення знань про ЄС, осмислення та полеміки щодо євроінтеграційних процесів. Діяльність у межах Жан Моне започаткована у 1989 році і названа на честь одного з «архітекторів» та батьків-засновників ЄС.
Україна бере участь у програмі Жана Моне з 2001 року (деталі та інформація про напрям Жан Моне на сайті: http://erasmusplus.org.ua/erasmus/zhan-mone.html ).

Попередня План діяльності Національної команди в 2015 р.