Інформаційний День для представників відділів міжнародної співпраці ЗВО України – виконавців проєктів з міжнародної академічної мобільності Програми ЄС Еразмус+ (21.12.23 р., онлайн)

21 грудня 2023 р. під егідою European Year of Skills 2023 Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Представництвом ЄС в Україні, Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти України, Національним агентством кваліфікацій України, Інформаційним центром Еразмус+ молодь та Європейського корпусу солідарності та з іншими партнерами провели Інформаційний День для представників відділів міжнародної співпраці ЗВО України – виконавців проєктів з міжнародної академічної мобільності Програми ЄС Еразмус+.

У заході взяло участь близько 85 учасників з різних ЗВО України: інституційні координатори Еразмус+ та працівники, відповідальні за міжнародну співпрацю закладів вищої освіти.

ПРОГРАМА заходів – завантажити.

Світлана ШИТІКОВА у своїй презентації розповіла про обов’язкові кроки впровадження проєктів з міжнародної академічної мобільності та проєктів співпраці Програми ЄС Еразмус+, зокрема про додаткові можливості на час воєнного стану та умови щодо перетину кордону. Спікер детально розглянула ключові кроки домашньої роботи для підвищення інституційної спроможності закладів вищої освіти впроваджувати проєкти з мобільності та інших напрямів, міжпроєктну синергію та нову співпрацю задля активної участі в конкурсах 2024 р.

У другій частині презентацій учасникам було надано рекомендації щодо плідної спіівпраці з НЕО в Україні та промоції участі університетів в проєктах Еразмус+. Катерина ЖДАНОВА, менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні, презентувала особливості координації Програми на міжнародному та локальному рівнях, інституційних етапах якісної реалізації проєктів відповідно до вимог Програми, а також  про важливість співпраці з командою НЕО в Україні в посиленні конкурентоспроможності та привабливості ЗВО.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

 

 

 

Попередня Інформаційний День Програми ЄС Еразмус+ у сфері освіти (20.12.23 р., ...