Інформаційний день для вчених, дослідників та інноваторів сфери охорони здоров’я (06.03.2024 р., м. Київ)

6 березня 2024 р. команда Національного Еразмус+ офісу в Україні взяла участь у інформаційному дні для вчених, дослідників та інноваторів сфери охорони здоров’я, організованому Міністерством охорони здоров’я України у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Національним фондом досліджень України.

З доповідями виступили Міністр охорони здоров’я України Віктор ЛЯШКО, перший заступник Міністра охорони здоров’я України Сергій ДУБРОВ, заступник Міністра освіти і науки України, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти Еразмус+  України Михайло ВИННИЦЬКИЙ та заступник Міністра освіти і науки України Денис КУРБАТОВ, керівництво та представники Національного фонду досліджень України, Офісу Горизонт Європа в Україні, Національного Еразмус+ офісу в Україні, Національної служби охорони здоров’я України, Галузевої ради з розроблення професійних стандартів у сфері охорони здоров’я України, Інституту психічного здоров’я НМУ ім. О. О. Богомольця.

Захід був присвячений грантовим програмам, питанням якості медичної освіти, оптимізації мережі медичних ЗВО, змінам у підготовці в інтернатурі, реорганізації роботи університетських клінік, умовам вступу для здобуття вищої освіти у 2024/2025 н.р. тощо.

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні, провела презентацію щодо можливостей Програми Еразмус+ у сфера медичної освіти. Спікер презентувала Програму ЄС Еразмус+, ключові сфери, напрями та пріоритети, присвятивши увагу конкурсам з розвитку потенціалу, мобільності, партнерств співпраці та Жан Моне.

Також поділилась успішними практиками, зокрема досвідом Буковинського державного медичного університету у координації проєкту SimS «Симуляційна медицина та сценарій — орієнтоване навчання з невідкладної допомоги» («Simulation medicine and Scenario-based learning for emergency care»), що фінансується ЄС Програми Erasmus+ КА2 СВНЕ та інші.

Інформація на сайті організаторів.

Попередня Конференція «Імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: вибрані ...