Інформаційний день Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти (м.Запоріжжя, 10.12.15)

10 грудня 2015 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні (проект ЄС), у тісній співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (Брюссель, Бельгія), Посольств Австрії, Польщі, Німеччини в Україні спільно із Запорізьким національним університетом, провів Інформаційний день Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти.

Цільова аудиторія: представники вищих навчальних закладів України, науково-дослідних установ, громадських організацій, студенти, роботодавці та інші особи, зацікавлені у підготовці проектів задля модернізації вищої освіти та навчанні у європейських університетах.

Програма Інформаційного дня Програми Еразмус+ включала дві сесії: для вищих навчальних закладів щодо міжуніверситетської співпраці, та для студентів, викладачів, адміністративного персоналу щодо індивідуальних навчальних можливостей.

Вітальне слово від Запорізького національного університету висловив перший проректор Бондар Олександр Григорович, наголосивши на необхідності розробляти міжуніверситетські проекти з європейськими ВНЗ в рамках Програми Еразмус+. Він також зауважив, що створення мережі партнерств не аби як розширить можливості українських університетів та збільшить їх конкурентоспроможність. Пан Бондар зазначив важливі напрацювання проекту ЄС Темпус «QATMI» ( «Засоби забезпечення якості управління інтернаціоналізацією»), який реалізовував університет p 2008 по 2011 рр. http://www.c3l.uni-oldenburg.de/qatmi/

Під час сесії Інформаційного дня для вищих навчальних закладів та інших зацікавлених організацій було представлено структуру Програми ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти; правила участі українських вищих навчальних закладів у конкурсах за напрямами: «Навчальна мобільність», «Розвиток потенціалу вищої освіти» (колишня Програма Темпус), «Жан Моне», «Стратегічні партнерства», «Альянси знань»; а також рекомендації з підготовки проектних заявок.

Учасники сесії щодо індивідуальних академічних можливостей за Програмою Еразмус+ були ознайомлені з інформацією про особливості навчання за кредитною та ступеневою мобільністю, зокрема за спільними магістерськими та докторськими (PhD) програмами Еразмус+, отримання стипендій на навчання, викладання, стажування. Також отримали матеріали про можливості отримання стипендій наданих Посольствами Австрії, Польщі, Німеччини в Україні.

Інформаційний День Програми Еразмус+ відвіло 150 представників ВНЗ України з різних міст в тому числі із: Запоріжжя, Києва, Харкова, Черкас, Херсону, Дніпропетровська, Красноармійська та ін. Під час заходу учасники мали можливість отримати відповіді на запитання, а також проконсультуватись з менеджерами НЕО в Україні щодо поточних та майбутніх проектів, індивідуальної участі в конкурсах програми Еразмус+ тощо.

Матеріали Інформаційного дня Програми Еразмус+ за посилання: http://erasmusplus.org.ua/novyny/1096-informatsiynyy-den-prohramy-erazmus-dlya-vyshchykh-navchalnykh-zakladiv.html
Відеопрезентація програми Ерамзус+: https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/introduction-international-dimension-erasmus-plus_en

Попередня Тренінг з написання проектів за програмою Еразмус+ (11.12.15, м.Запоріжжя)