International Contact Webinar: Supporting Ukrainian Sport (07.03.2023, онлайн)

7 березня 2023 р. Міністерство молоді та спорту України спільно з Національним Еразмус+ офісом в Україні у тісній співпраці з Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань освіти, молоді, спорту та культури (DG EAC), Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA), Національного олімпійського комітету України та Спортивного комітету України провели International Contact Webinar: Supporting Ukrainian Sport.

Головна мета заходу – допомогти українським організаціям знайти партнерів з ЄС задля активної співпраці та впровадження проєктів Еразмус+ в межах нових конкурсів. Вебінар складався із загальної сесії про можливості, тематичні робочі групи та сесії знайомства для налагодження контактів та нових зв’язків для подальших спільних проєктів у сфері спорту.

В заході взяли участь понад 115 представників громадських та державних організацій, асоціацій та федерацій, закладів вищої освіти й інших організацій, що працюють у сфері спорту з 20 країн світу.

Під час першої пленарної сесії з вітальним словом до учасників звернувся Андрій ЧЕСНОКОВ, Заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції, представивши національну політику та сучасні потреби у сфері спорту на національному рівні. Георг ХОЙСЛЕР, Директор Генерального директорату з питань освіти, молоді, спорту та культури (DG EAC) Європейської Комісії, висловив свою підтримку і підкреслив важливість участі українських організацій у спільних проєктах з європейськими партнерами. Флор Ван ХОЙДТ, Керівниця відділу спорту DG EAC, висвітлила питання пріоритетів Європейського Союзу у сфері спорту через реалізацію проєктів Еразмус+. Ів Ле ЛОСТЕК, Керівник відділу Еразмус Мундус та спорту EACEA, презентував можливості співпраці та особливості участі українських партнерів в межах проєктів Еразмус+ у сфері спорту. Модератором планерної сесії виступила Світлана ШИТІКОВА, Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Друга пленарна сесія була присвячена практичним аспектам написання успішних заявок у партнерстві з українськими організації в межах Еразмус+ у сфері спорту.

Спікери сесії Вінчензіна ВІНЧІ та Ізабела ПЕЛЧИНСЬКА, EACEA представили такі ключові аспекти як реєстрація організації на FTOP порталі, пошук партнерів та ідей, внутрішня комунікація, перші кроки після перемоги, а також питання особливостей участі організації з країни-партнера, зокрема з України. Модератором сесії виступив Лучано Ді ФОНЗО, Заступник керівника відділу Еразмус Мундус та спорту EACEA.

Після презентацій, учасники заходу приєднались до Speed Networking задля розбудови нових зв’язків та співпраці в межах майбутніх спільних ініціативах та проєктах.

Наприкінці заходу до учасників звернулись Світлана ШИТІКОВА, Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні, та Наталя РАДЧУК, Начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства молоді та спорту України. Вони говорили про особливості співпраці з організаціями з України під час воєнного стану та важливості синергії з іншими ініціативами, зокрема мобільність у сфері молоді.

Учасники вебінару поділились враженнями та висловили надію на тісну співпрацю і відкриття нових можливостей підтримки України у сфері спорту.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів:

Віримо в Україну, кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна! #ErasmusPlus #ErasmusUA #Sport #StandWithUkraine #ErasmusJointForcesUA

Попередня Участь у заході в межах проєкту Еразмус+ CBHE QUARSU (06.03.2023, ...