Конференція «Політика пам’яті: досвід Європи для України» (17-18.11.2023 р., онлайн)

17-18 листопада 2023 р., команда Національного Еразмус+ офісу приєдналась до міжнародної конференції «Політика пам’яті: досвід Європи для України». Захід було організовано Запорізьким національним університетом.

В онлайн-заході взяли участь понад 100 учасників із різних регіонів України, а також – із Польщі, Німеччини, Австрії, серед них: історики, політологи, журналісти, музейники, вчителі закладів загальної середньої освіти, студенти.

Програма онлайн-конференції.

У вступному виступі ректор Запорізького національного університету Микола ФРОЛОВ і директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав МОРОКО привітали учасників заходу.

Конференція стала заключним етапом реалізації в університеті програми «Еразмус+» Модуля Жана Моне «Політика пам’яті: європейський досвід для примирення в Україні». Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні відзначила зусилля команди ЗНУ, яка, попри умови війни, досягла суттєвих результатів проєкту. Спікер наголосила про основні пріоритети під час впровадження проєкту з фокусом на подолання викликів та наслідків війни, сучасність та інноваційність контенту, методологій, ресурсів та результатів, а також інклюзивність і використання цифрових та зелених технологій. 

Своєю чергою, команда міжнародного проєкту «Еразмус+» модуля Жана Моне – Олена ТУПАХІНА, Юрій КАГАНОВ, Іва ПАВЛЕНКО, Ольга МАСЛЮК, Катерина СІРІНЬОК-ДОЛГАРЬОВА – висловила подяку всім учасникам конференції за цікаві доповіді, важливі сенси, прагнення популяризувати власні наукові дослідження. Також подяки звучали для студентів та аспірантів ЗНУ, експертів, науковців, завдяки яким втілювався в життя цей трирічний проєкт. У підсумку підготували policy paper щодо вдосконалення політики пам’яті в Україні з огляду на європейський досвід та навчальний посібник «Європейська політика пам’яті». Ці матеріали, презентації учасників і відеозапис конференції невдовзі буде оприлюднено на сайті проєкту.

 

Підготовлено з використанням матеріалів Запорізького національного університету.

Попередня Підсумкова конференція проєкту Erasmus+ DIRUT “Диверсифікація сільського туризму через збалансованість ...