Координаційна зустріч представників Національних Erasmus+ офісів та Національних агентств Erasmus+ (31.01.2018, Брюссель, Бельгія)


31 січня 2018 р. Виконавче агентство ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA) організувало координаційну зустріч для представників Національних Erasmus+ офісів (НЕО) та Національних агентств Еразмус+. Під час заходу обговорювалися проблеми реалізації проектів Erasmus+: CBHE, специфіки моніторингу, звітності та аудиту діяльності у 2015-2017 роках та ключових пріоритетів на 2018 рік для агентств, офісів та команд HERE.

Захід було відвідано 61 представником Національних Erasmus+ офісів (НЕО) та Національних агентств Еразмус+ з 39 країн.

Ральф РАДЕРС, директор Департаменту з розвитку потенціалу вищої освіти, Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA) та Клер МОРЕЛЬ, голова відділу міжнародного співробітництва, DG EAC, презентували основні результати та виклики під час конкурсів Erasmus+: CBHE. Джулія МОРО, EACEA роз’яснила ключові кроки в процесі підготовки підсумкових звітів.

Спікери від EACEA Пайві ГЕРНЕСНАМІ, Пійя ХАЙНЕМАКІ, Доріна АНГЕЛЕСКУ та Аніла ТРОШАНІ висвітлили різні аспекти моніторингової діяльності (звітність за 2017 р. та планування на 2018 р.), оновлення діяльності команд HERE, ознайомлення з графіком розгляду поданих проектних заявок за напрямом КА2: Розвиток потенціалу з вищої освіти на конкурс 2018 року; та інформаційної кампанії відбору проектів у 2019 р. Також були розглянуті питання моніторингу проектів CBHE (партнерські угоди, фінансова звітність тощо) для представників Національних Еразмус+ офісів та Національних агентств Еразмус+. Доповідачі поінформували про моніторингові візити у 2017 р. та їх планування на 2018 р.; було наголошено на важливості залученні зовнішніх експертів до інституційного моніторингу. Друга частина заходу була присвячена огляду та викликам діяльності Національних команд експертів з реформування вищої освіти (HERE), підготовці звітів та плануванню діяльності команд на 2018 рік.

Попередня Уряд затвердив склад Конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства ...