Країни Європейського Союзу щодо спрощення визнання кваліфікацій українських біженців

Сьогодні ETF – European Training Foundation презентував розроблений за ініціативи European Commission ресурсний хаб для покращення розуміння української системи освіти і підготовки фахівців, а також для спрощення визнання українських освітніх та професійних кваліфікацій в країнах ЄС.

Крім житла та соціальних послуг, українці потребують підтримки щодо доступу до роботи і освіти, а особливо визнання їхніх навичок та кваліфікацій, а також розуміння української системи освіти та кваліфікацій організаціями в ЄС.

Створення ресурсного хабу із українською базою даних щодо освітньої системи України та визнання кваліфікацій дасть змогу європейським країнам бути більш обізнаними щодо української бази даних та зосередити всю необхідну інформацію в одному місці. Проте, проблема полягає в тому, що не існує перекладу української бази даних англійською мовою. Також є нагальна потреба гармонізувати інформацію українських баз даних та термінології з європейською.

Представники ЄФО братимуть до уваги рекомендації представників інституцій ЄС щодо визнання професійних кваліфікацій та представлять звіт щодо покращення роботи ресурсного хабу.

Детальніше за посиланням
У випадку додаткових питань – ukraine@etf.europa.eu 
Якщо ви шукаєте більш загальну інформацію про права та підтримку, будь ласка, перейдіть за цим посиланням: Інформація для людей, які тікають від війни в Україні | European Commission.

Попередня Важлива інформація щодо додаткового подання на Жан Моне