Матеріали і он-лайн запис тренінгів “Методологія розроблення стандартів вищої освіти” для представників НМК (19-26.04.2016)

19-26 квітня 2016 р. Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України спільно з Міністерством освіти і науки України, Британською Радою в Україні, Альянсом USETI, Національною командою з реформування вищої освіти (Національний Еразмус+ офіс в Україні) організували тренінги “Методологія розроблення стандартів вищої освіти” для представників науково-методичних комісії сектору вищої освіти.  

За цільовими запрошеннями захід відвідало 430 представників НМК з різних регіонів України. Представники команди Національного Еразмус+ офісу і Національної команди експертів з реформування вищої освіти взяли активну участь у тренінгах з виступами:

Світлана КАЛАШНІКОВА, Директор Інститут вищої освіти НАПН України, Голова Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team), у вітальному слові розповіла всім учасникам про план роботи під час тренігу: детальний розгляд та ознайомлення з головними джерелами, якими варто користуватися в роботі НМК; уточнення 7-и методичних рекомендацій разом з експертами; обговорення дискусійних питань щодо роботи НМК.  

Жанна ТАЛАНОВА, менеджер з аналітичних питань Національного Еразмус+ офісу в Україні, висвітлила нормативно-правові документи задля ефективної роботи НМК та звернула увагу на пояснювальну записку, що є “щитом логіки яким чином розробляли стандарти”. 

Юрій РАШКЕВИЧ, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Національного університету “Львівська політехніка”, експерт HERE team, у своїй презентації розглянув такі ключові питання: роль стандартів вищої освіти; рамки кваліфікацій та їх використання для розроблення стандартів вищої освіти; компетентності та результати навчання; методологія опису стандарту; європейські зразки стандартизації змісту освіти. 

Освітній портал “Педагогічна преса” www.pedpresa.ua

По закінченню заходу всі учасники отримали анкети для зворотнього зв’язку щодо тренінгу, пролемних питань для вирішення та рекомендацій.

Пряме посилання на роздатковий матеріал та методичні рекомендації за посиланням: http://ihed.org.ua/ua/pro-instytut/podii.html

Попередня Освітня зустріч “Можливості фінансування наукових досліджень” (15.04.2016)