Матеріали Інформаційного дня з Міжнародної академічної мобільності Еразмус+ (18.11.16, м. Київ)

18 листопада 2016 р. в рамках Національного тижня програми Еразмус+ в Україні, Національний Еразмус+ офіс в Україні, Міністерство освіти і науки України, Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) у співпраці з Представництвом ЄС в Україн за організаційної підтримки Університету економіки та права «КРОК» провели Інформаційний день з міжнародної кредитної мобільності Еразмус +.

Захід складався з двох окремих інформаційних сесій: для закладів вищої освіти, зацікавлених у співпраці з європейськими університетами за проектами Еразмус+ КА1, та для учасників освітнього процесу – студентів, випускників, викладачів та адміністративного персоналу освітніх закладів України щодо індивідуальних можливостей участі у Програмі Еразмус+.

Учасників заходу привітали Надія ВЕРТЕБНА, член Групи підтримки України при Європейській Комісії, Любов ЩІТКА, заступник начальника управління – начальник відділу міжнародних освітніх проектів, Міністерство освіти і науки України, Світлана ШИТІКОВА, директор Національного Еразмус+ офісу в Україні (проект ЄС), Андрій КУЧКО, перший проректор Університету «КРОК».

IMG 2225

Виступаючі наголошували на важливості існування Програми Еразмус+, її відповідності потребам у сфері вищої освіти в Україні, підкреслювали виняткові можливості, які сьогодні відкриті завдяки академічній мобільності для усіх бажаючих в Україні, особливо молоді, покращувати свою освіту, вдосконалюватись професійно та розвиватись як у рамках Програми Еразмус+, так й інших освітніх програм ЄС, а також за численними міжнародними університетськими стипендіями та програмами урядів зарубіжних країн.

Під час першої інформаційної сесії близько 120 представників закладів вищої освіти України мали змогу ознайомитись з інформацією щодо позитивної тенденції участі українських закладів вищої освіти у проектах з кредитної мобільності (КА1) Еразмус+ за результатами конкурсів 2015 р. та 2016 р., умовами, рекомендаціями щодо підготовки успішних проектних пропозицій за напрямом КА1 Еразмус+ для участі освітніх закладів України та європейських університетів (у відкритому конкурсі на даний момент з терміном подання пропозицій – 2 лютого 2017 р.), а також принципів ефективного університетського партнерства у процесі результативної реалізації проектів Еразмус+ КА1, що було презентовано Іванною АТАМАНЧУК, менеджером з програм мобільності (НЕО). Катерина ЖДАНОВА, менеджер з індивідуальних можливостей (НЕО) наголосила на ролі та відповідальності відділів міжнародних зв’язків українських закладів вищої освіти щодо ефективної реалізації проектів Еразмус+ КА1 та необхідності використання підходів, орієнтованих на особистість, у проведенні конкурсів для відбору учасників кредитної мобільності Еразмус+. Активні учасники проектів Еразмус+ КА1 – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (Ольга АНТОНОВА, провідний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва) та Національний університет “Києво-Могилянська академія” (Лариса ЧОВНЮК, керівник відділу міжнародного співробітництва) – поділились із присутніми своїм цінним досвідом та практичним баченням успішної реалізації проектів КА1, проведенням конкурсів з відбору учасників кредитної мобільності Еразмус+ тощо.

Понад 140 студентів, викладачів та адміністративного персоналу закладів вищої освіти, що взяли участь у другій інформаційній сесії, із презентацій представників НЕО в Україні довідались про свої індивідуальні можливості у межах відкритих конкурсів Еразмус+ з кредитної мобільності та навчання за спільними магістерськими / докторськими (PhD) програмами. Каріна ШАБХАЗЯН, представник Центру інтелектуальної власності та передачі технологій НАНУ, Дії Марі Складовські-Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри (Горизонт 2020) та Олеся КОМПАНІЄЦЬ, менеджер освітніх проектів, Британська Рада в Україні розповіли присутнім на заході про можливості навчання та проведення досліджень за стипендіями Програми ЄС Горизонт 2020 та Уряду Великобританії, а також окремих британських університетів-лідерів. Завершили Інформаційний день з міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ студенти-учасники кредитної мобільності від українських університетів – Олександр КУЛЬ та Марія МАРКОВСЬКА та випускники спільних магістерських програм Еразмус+: Еразмус Мундус – Олександр ІВАНОВ, Анна ШУМЕЙКО та Єлізавета ЧОРНА, які поділились своїм власним досвідом участі та перемоги у конкурсах Еразмус+, навчання в європейських університетах, а також позитивним впливом Програми Еразмус+ як на їхній особистісний розвиток, так як і на подальші наукові та професійні досягнення.

Програма заходу

agenda_18.11_IndMob_National_InfoDay_UA updated

agenda_18.11_HEIs_National_InfoDay_UA updated

Презентації

для вищих навчальних закладів щодо організації проектів на мобільність

KA1_Erasmus+ ICM for HEIs_KROK_18_11_2016

KA1_Erasmus+ Inter_departments

Erasmus+_KNU

для індивідуальних осіб щодо конкурсів на отримання стипендій на мабільність за обміном та навчання на магістра і Доктора філософії

ICM for individulas _KROK_ 18_11_2016

KA1_Erasmus+ Indmobility

Individual Fellowships MSCA

Great Britain Study & Research Opportunities

ERASMUS_EMA_Kyiv_KROK

EMA PromoDay_Anna Shumeiko _18 Nov2016

Erasmus Mundus Master in Quality in Analytical Laboratories

Попередня V Міжнародна конференція «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті ...