Матеріали Інфосесії «Індивідуальні можливості отримання грантів та стипендій Еразмус+» (24.12.21 р., он-лайн)

В межах Інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ 24 грудня 2021 р. відбулась Facebook трансляція ІНФОРМАЦІЙНОЇ СЕСІЇ «Індивідуальні можливості отримання грантів та стипендій Еразмус+». Співорганізаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Представництво Європейського Союзу в Україні, Європейське виконавче агентство з питань освіти і культури (ЕАСЕА), Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Erasmus Student Network Ukraine.

До он-лайн трансляції приєдналось понад 50 учасників (студенти, аспіранти, працівники ЗВО України та молодь), а відеозапис охопив понад 1 300 користувачів мережі Фейсбук.

ВІДЕОЗАПИС трансляції за посиланням.

Захід стави в на меті ознайомити учасників з можливостями отримання грантів і стипендій для навчання, практики, підвищення кваліфікації, стажування в європейських університетах, а також стипендії для навчання в магістратурі Erasmus Mundus. На початку заходу Вероніка ТКАЧЕНКО, менеджерка НЕО в Україні, презентувала нову Програму Еразмус+ на 2021-2027 рр., звернувши увагу на відмінностях та нововведеннях індивідуальних можливостей у порівнянні з попередньою Програмою на 2014-2020 рр. Спікер також детально представила можливості з обмінів для студентів та працівників ЗВО (Міжнароднка кредитна мобільність) на навчання та практику, вивчення досвіду, стажування і викладання. Під час презентації було висвітлено основні особливості та можливості, вимоги до учасників, умови участі в конкурсах з відбору учасників та надала покрокові рекомендації задля успішної участі в обмінах.

Катерина ЖДАНОВА, менеджерка НЕО в Україні, презентувала можливост повного курсу навчання в провідних університетах Європи та світу за стипендією Еразмус Мундус. Спікер представила особливості напряму, можливості гранту та надала покрокову інструкцію щодо успішної участі у конкурсі з отримання стипендії. Також спікер коротко розповіла про можливості молодіжних обмінів та волонтерства (Європейський корпус солідарності).

До заходу також приєднались Артем ЦЕЛІКОВ, Erasmus Student Network Kyiv (ESN Kyiv) та Олександр ІВАНОВ, Erasmus Mundus Association Ukraine (EMA Ukraine), які презенували організації, їх можливості підтримки для учасників обмінів Еразмус+ та стипендіатів Еразмус Мундус, а також можливості приєднатись до їх спільноти та стати активним Еразмусівцем.

МАТЕРІАЛИ СПІКЕРІВ (оновлюється):

  • Презентація «Індивідуальні можливості отримання грантів та стипендій Еразмус+», Вероніка ТКАЧЕНКО, Катерина ЖДАНОВА – завантажити.
  • Презентація про Erasmus Student Network Kyiv, Артем ЦЕЛІКОВ – завантажити.
  • Презентація про Erasmus Mundus Association Ukraine, Олександр ІВАНОВ – завантажити.
Попередня Матеріали вебінару «Популяризація проєктів Програми ЄС Еразмус+, державна реєстрація проєктів ...