Міжнародна науково-практична конференція в межах проєкту Еразмус+ Жан Моне (18.05.2021, он-лайн)

18-19 травня 2022 р., м. Київ в он-лайн форматі була проведена Міжнародна науково-практична конференція «В ПОДОЛАННІ СОЦІАЛЬНИХ ТА КУЛЬТУРНИХ ВИКЛИКІВ: ЄВРОПА РАЗОМ З УКРАЇНОЮ». Захід організовано Національним педагогічним університетом імені М.П.Драгоманова в рамках імплементації проєкту напряму Жана Моне  – Кафедра Жана Моне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES)620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR за підтримки Національного Еразмус+ офісу в Україні (Проект ЄС).

Захід відвідало понад 90 учасників з різних університетів та міст України: студентів, молодих вчених, аспірантів, докторантів, дослідників, викладачів, представників професійних спільнот та громадянського суспільства.

На конференції обговорювалися кращі європейські практики в подоланні соціальних та культурних викликів cучасної геополітичної кризи. Зокрема, були розглянуті питання інклюзивної освіти, міжкультурної компетентності та резільєнтності, університетів третього віку, розробки та впровадження соціальних інновацій в освіті та соціумі, актуальної проблематики соціокультурної сфери в умовах війни в Україні та геополітичної кризи в світі.

Під час заходу з презентацією «Підтримка Європейської Спільноти для України в межах Еразмус+ та інших програм» виступив Петро Крайнік, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні (Проект ЄС) за напрямом Жан Моне.

Презентація (П. Крайнік)

Попередня Участь у круглому столі “Україна – Європа: разом у майбуття” ...