Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Забезпечення якості вищої освіти у країнах ЄС» (15.04.2020, on-line)

Рисунок315 квітня 2020 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Забезпечення якості вищої освіти у країнах Європейського Союзу» за підсумками реалізації Модулю «Якість вищої освіти та експертний супровід її забезпечення:рух України до Європейського Союзу» програми «Еразмус+: Жан Моне».

Пленарне засідання конференції проводилося в системі онлайн-вебінарів і веб-конференцій Cisco Webex Meetings, після якого відбулося обговорення доповідей спікерів і стендових доповідей в чаті конференції та у вебсервісі Blogger.

До конференції долучилися близько 60 науковців з різних міст України (Кам᾿янець-Подільський, Київ, Маріуполь, Переяслав-Хмельницький, Рівне, Черкаси тощо) та з інших країн. З доповідями виступили С. Пападопулу (Яннінський університет, Республіка Греція), І. Пападопулос (Європейський університет Кіпру), Г. Паппас (Відкритий університет Греції), М. Урлінська-Беренс (Єзуїтський університет Ігнатіанум у Кракові).

На конференції були представлені доповіді членів проєктної команди (С. Сисоєвої, Н. Батечко, О. Локшиної, І. Соколової, Н. Мосьпан та інших) щодо результатів реалізації Модулю. Зокрема, обговорювалися проблеми розвитку вищої освіти в Україні в контексті євроінтеграційних тенденцій; зовнішня та внутрішня системи забезпечення якості вищої освіти та експертний супровід забезпечення якості освіти у країнах ЄС. Також було заслухано доповіді молодих учених, студентів, аспірантів, викладачів Київського університету імені Бориса Грінченка.

Представник НЕО в Україні Петро Крайнік долучився до роботи конференції із вітальним словом, узяв участь у дискусіях щодо забезпечення якості вищої освіти та реалізації міжнародних проєктів, а також у підведенні підсумків заходу.

Підготовлено з використанням матеріалів, наданих представниками Київського університету імені Бориса Грінченка.

Попередня Скайп-зустріч в рамках проєкту Erasmus+ Ag-Lab (09.04.2020, on-line)